Hadd lobogjon még több gyertya

Egyéves a Magyar Kroki, az angliai magyarság szórakoztató hírportálja

Tavaly november 18-án délelőtt indult útjára az internet történelmében korántsem szokatlan vállalkozás. Az ilyen kezdeményezések nagy része elbukik, vagy vállalhatatlan mélységekbe merül, oda, ahol mindig lehet fogni kritikátlan olvasót.

alligator-birthday.gif

A Magyar Kroki fizetett hirdetések közlése és önmaga fizetett reklámozása nélkül eljutott első születésnapjára a tízezres kattintás közelébe (egyszer, egy napra át is lépte). Ezt csak önmagának és olvasóinak köszönheti. Erre képes a nettó munka és az értelmes emberek odafigyelése.

A Kroki sohasem zárkózott el a legszélesebb értelemben vett világhírek közlésétől is, alapvetően azonban az angliai magyarság szórakoztató hírportálja vagyunk, azok is maradunk, hetven százalék körüli arányban az Egyesült Királysághoz kötődő tartalomszolgáltatással. Az olvasók közül mintegy 55-60 % kattint ránk Nagy-Britanniából és a két Írországból.

Továbbra is csak kivételes esetben foglalkozunk a magyarországi fejleményekkel, miután azt több tucat, mindenféle oldali magyarországi és külföldi magyar nyelvű portál megfelelően lefedi.

happy-birthday-crocodile-25582586.jpg

Apróhirdetési rovatunk érdeklődés híján megszűnik. Azonban a munkakereséssel kapcsolatos hirdetéseket továbbra is ingyen közöljük, ahova épp beférnek. A fizetett hirdetések megjelenésére egyelőre várni kell. Van lehetőség ingyenes hirdetésre, ezekkel kapcsolatban kérjük, érdeklődjetek a magyarkroki@gmail.com címen.

Új rovat indul rövidesen Kroki Mozi néven. Itt különféle, az angolszász világhoz kapcsolódó érdekességeket gyűjtünk össze.

Maradjatok velünk, és – nagyon fontos kérés – a Face-en ne csak lájkoljátok, ha tetszett valami. Egy megosztás sokkal többet ér. Különösen azok részéről, akiknek több száz, vagy pláne több ezer ismerősük van. Nagy segítséget jelent az is, ha valaki megosztja az olvasott cikket azokban a csoportokban, ahol tag – persze csak akkor, ha a csoport tematikája ezt megengedi.

Reméljük, jövőre a második gyertyát már sokkal többen fújhatjuk el.

Nechemia ben Avraham

a szerkesztő bizottság elnöke

Három hónapja bújtunk ki a tojásból

Hamarosan véget ér a tesztidőszak

November tizennyolcadikán történt, hogy az angliai magyar portálok újabb színfolttal gyarapodtak. A nyilvánosság elé került és megkezdte megmérettetését a Magyar Kroki.

croc.jpg

A cél az első pillanattól kezdve az volt, hogy minél többeket érdeklő, gyorsan elolvasható híreket felvonultató portállal szolgáljunk, elsősorban az Angliában élő magyaroknak, de azoknak is, akik bármilyen okból érdeklődnek az ottani élet után.

A portál híreinek elkészítése mellett sok munkát kellett fordítanunk a Kroki megismertetésére. Itt mondunk köszönetet annak a közel húsz angliai, skóciai, észak-ír, walesi magyarokat tömörítő, valamint más alapon szerveződő Facebook-csoportnak, amely lehetővé tette a Magyar Kroki cikkeinek reklámozását. Köszönet illeti cikkeink népszerűsítéséért a Dzsihádfigyelő és a Periszkóp portálokat, valamint a magyarajkú izraeliek Erecpress című portálját a bannercseréért.

Negyed év: nagyon rövid idő egy internetes hírportál életében, ám arra mégis elegendő, hogy nagyjából lássuk, jó úton járunk, és felmérjük, min kell változtatnunk.

A Kroki azon van, hogy rendszeresen fejlessze tartalmát. Szándékunk az, hogy húsvétig legalább egy, de ha sikerül, inkább két új rovatot indítunk. Ezek tartalma egyelőre meglepetés. Eddig főleg gyorsan átfutható, rövid hírekkel igyekeztünk titeket lekötni. A jövőben lesznek hosszabban feldolgozott témák is, havonta legalább egy, ezeket a könnyebb emészthetőség kedvéért több részben, afféle minisorozat formájában közöljük. Az írások túlnyomó része azonban továbbra is marad rövidebb, nagyképes, lehetőség szerint csattanóra végződő, „krokis” cikk.

Hamarosan véget ér a tesztidőszak és vele az ingyenes hirdetési lehetőség. Ez utóbbit február huszonnyolcadikáig még mindenki kihasználhatja; utána ez már csak szerény díjazás ellenében lesz lehetséges – jóllehet, mint azt novemberben ígértük, az Apró rovatban a munkakereséssel és munka ajánlásával kapcsolatos, valamint az adok-veszek és társkereső jellegű hirdetéseket ingyen közöljük.

Az a mostanra lassan százhúsz ember, aki lájkolta facebookos oldalunkat, rengeteget segített nekünk. Arra kérünk minden ismerőst, rokont és boldog őst, hogy aki még nem tette meg, ez alkalomból ugyan nyomjon egy cuppanós lájkot a Krokira. Ez is nagyon fontos, meg amikor a nektek tetsző írásokat lájkoljátok, az is nagyon fontos; a legfontosabb azonban mégis az, ha azokat a cikkeket, amelyek tetszenek nektek, továbbadjátok. Mint például ezt is. Különös tekintettel azon rajongóinkra, akiknek több száz, sőt, több ezer fős ismerőstábora van. Csak bátran. Akár most. Azonnal. Megosztani. Oké? Köszi.

Crocodile sleeps with one eye watching – A krokodil alvás közben is nyitva tartja fél szemét!

 

Helló, mindenki,

ez itt az új angliai magyar hírportál.

Egyelőre még kísérleti stádiumban, de azzal a nem titkolt szándékkal, hogy értékes kikapcsolódást és szórakoztató információkat biztosítson az Egyesült Királyságban dolgozó, nem sok szabadidővel rendelkező magyaroknak.

Sok tízezren indultunk útnak Magyarország uniós csatlakozása óta, ki csiszolt nyelvtudással és több diplomával, ki utolsó fillérjeiből, az angolt törve, végső lecsúszását megakadályozva. Akadnak, akik meggyökeresedtek, és soha nem térnek vissza, legfeljebb látogatóba; némelyik rendezi anyagi körülményeit és hazaköltözik; s olyanok is vagyunk jócskán, akik még küszködünk a jobb élet reményében. Ott vannak aztán azok a százezrek, akik még csak fontolgatják az áttelepülést, és persze a rokonok, barátok, akikkel évente egy-két alkalommal találkozunk, meg persze akár naponta szkájpolhatunk velünk – ők is szeretnének minél többet megtudni arról, „milyen is az az Anglia”.

Nekünk, mindannyiunknak szól a Magyar Kroki, amely nem pályázik arra, hogy a sokadik adattár legyen arról, miként nyitható bankszámla, igényelhető NI-szám és intézhető el a társadalombiztosítás. Mindezt bárki föllelheti a neten sok-sok helyen, nem beszélve a már kinn élő ismerősök tapasztalatairól. A Krokiból a brit életről, politikáról, a mindennapokról értesülhetünk. Természetesen foglalkozunk Magyarországgal is, főleg az angliai magyarság vonatkozásában releváns hírekkel.

Mitől Magyar Kroki? Magyar természetesen a nyelve – azoknak, akik még nehezebbnek találják az angol olvasást a magyarnál. A kroki egy mára félig-meddig feledésbe ment műfaj, amit hívnak tárcának is. A francia croquis szóból ered: rövid, általában csattanóval végződő cikk; tanulságokat von le, összefüggésekre világít rá.

A Magyar Kroki hű kíván maradni a minőségi újságírás alapelveihez, elsődlegesen ahhoz, hogy szándékosan soha nem állítunk valótlant. Nem próbálkozunk meg azzal sem, hogy elhallgatással, csúsztatással, ferdítéssel próbáljuk a tényeket vélt vagy valós igazunk köré csoportosítani. Ez nem jelenti, hogy a Krokinak nincs meg a maga véleménye, vagy hogy annak ne adna hangot. Az viszont nem érdekel minket, hogy adott esetben kivel vagyunk vagy nem vagyunk egy platformon. A portál elutasítja a rasszizmus valamennyi formáját, de a szabad gondolkodást gúzsba kötő, a józan ésszel és a mindennapi tapasztalatokkal szembe menő tébolyáramlatokat is.

Az olvasó számára alighanem az Apró című rovatunk lesz az egyik legérdekesebb. A munkakereséssel kapcsolatos hirdetéseket itt ingyen közöljük. Aki munkát keres, magától értetődően ingyen adhatja fel az apróhirdetését, és ez nem is fog változni. Aki munkát ajánl, egyelőre úgyszintén. Az ingyenes kategóriába tartozik az is, ha valaki magánemberként eladna vagy venne valamit, illetve a társkereső jellegű hirdetések.

A kereskedelmi hirdetések, úgy az aprók, mint a főoldalon elhelyezkedő nagyobbak, a próbaidőszakban szintén ingyenesek, ezeket a beérkezés sorrendjében tudjuk közölni egy héten keresztül, minden kötelezettség nélkül; az ár a próbaidőszak lejárta után sem válik megfizethetetlenné, s ekkor lehetőség nyílik PR-cikkek megjelentetésére is.

A hirdetések, amennyiben szükséges, szerkesztésen mennek át.

A Kroki nem közöl csempészett jövedéki terméket, drogot, nyílt vagy burkolt szexuális szolgáltatást, piramisjátékot kínáló reklámot, sem olyat, aminek a tartalma valamilyen módon az Egyesült Királyság vagy az Európai Unió jogszabályaiba ütközik, vagy a közerkölcsöt sérti. MLM-hirdetést közlünk, de abban szerepelnie kell a kifejezésnek: „MLM-hirdetés”.

Számítunk arra, hogy nagy népszerűségnek örvend majd levelező rovatunk, ami a Hungland címet viseli. Ide várjuk az Egyesült Királyságban élő magyarok történeteit, beszámolóit, benyomásait, élményeit tartalmazó olvasói leveleket, amelyeket ugyancsak szerkesztve közlünk. Mindenkinek van egy, vagy akár több sztorija – itt a lehetőség, hogy a legjobbakat egybegyűjtsük.

Sok honfitársunknak okoznak kárt azok a lelkiismeretlen emberek, akik mások információhiányát próbálják kihasználni. Ennek elsődleges elkövetési módja a munkalehetőségek különféle formában történő árulása – mert sajnos még mindig sokan nincsenek azzal tisztában, hogy a munkavállalótól soha semmilyen közvetítő nem kérhet pénzt, ez az egész EU-ban törvényellenes (és teljesen logikátlan is: ha valaki állást keres, nyilván azért teszi, mert pénzt akar kapni, nem pedig azért, mert pénzt akar költeni). Az állás felajánlása továbbá nem kapcsolható össze más szolgáltatással (pl. szobakiadás), és a mindenkori minimál-órabér kifizetése sem váltható meg semmi mással, csakis pénzzel. Aki ezt nem tudja, és bedől különféle lehúzós ajánlatoknak, csúnyán ráfizethet. A Magyar Krokinak természetesen érdeke, hogy közösen lépjünk fel a csalókkal szemben – ugyanakkor nem vagyunk automatikusan a lóvá tett emberek fóruma, és nem képviseljük az igazságszolgáltatást. Aki vádol, annak ki kell állnia névvel-címmel, vádjait pedig hitelt érdemlően bizonyítani kell tudni.

Magához a laphoz egyelőre nem csatlakozik fórum. Sajnos általános tapasztalat, hogy a trollok a szabad prédának tekintett netes felületeket elárasztják, s az új lehetőségekre előszeretettel vetik rá magukat. A Krokinak nem áll módjában, hogy külön munkatárssal moderáltassa a felületét a nap huszonnégy órájában. Annak nincs akadálya, hogy a facebookos oldalunkon, illetve a Face-en közzétett cikkek alatt mindenki elmondja a véleményét, hozzászólását – civilizált formában.

Figyelem: Crocodile sleeps with one eye watching – A krokodil alvás közben is nyitva tartja fél szemét!

A Magyar Kroki mindenkinek köszöni a megtisztelő figyelmet. Keressetek minket a Facebookon is, vagy e-mailben a magyarkroki@gmail.com címen.

Hadd lobogjon még több gyertya

Egyéves a Magyar Kroki, az angliai magyarság szórakoztató hírportálja

Tavaly november 18-án délelőtt indult útjára az internet történelmében korántsem szokatlan vállalkozás. Az ilyen kezdeményezések nagy része elbukik, vagy vállalhatatlan mélységekbe merül, oda, ahol mindig lehet fogni kritikátlan olvasót.

alligator-birthday.gif

A Magyar Kroki fizetett hirdetések közlése és önmaga fizetett reklámozása nélkül eljutott első születésnapjára a tízezres kattintás közelébe (egyszer, egy napra át is lépte). Ezt csak önmagának és olvasóinak köszönheti. Erre képes a nettó munka és az értelmes emberek odafigyelése.

A Kroki sohasem zárkózott el a legszélesebb értelemben vett világhírek közlésétől is, alapvetően azonban az angliai magyarság szórakoztató hírportálja vagyunk, azok is maradunk, hetven százalék körüli arányban az Egyesült Királysághoz kötődő tartalomszolgáltatással. Az olvasók közül mintegy 55-60 % kattint ránk Nagy-Britanniából és a két Írországból.

Továbbra is csak kivételes esetben foglalkozunk a magyarországi fejleményekkel, miután azt több tucat, mindenféle oldali magyarországi és külföldi magyar nyelvű portál megfelelően lefedi.

happy-birthday-crocodile-25582586.jpg

Apróhirdetési rovatunk érdeklődés híján megszűnik. Azonban a munkakereséssel kapcsolatos hirdetéseket továbbra is ingyen közöljük, ahova épp beférnek. A fizetett hirdetések megjelenésére egyelőre várni kell. Van lehetőség ingyenes hirdetésre, ezekkel kapcsolatban kérjük, érdeklődjetek a magyarkroki@gmail.com címen.

Új rovat indul rövidesen Kroki Mozi néven. Itt különféle, az angolszász világhoz kapcsolódó érdekességeket gyűjtünk össze.

Maradjatok velünk, és – nagyon fontos kérés – a Face-en ne csak lájkoljátok, ha tetszett valami. Egy megosztás sokkal többet ér. Különösen azok részéről, akiknek több száz, vagy pláne több ezer ismerősük van. Nagy segítséget jelent az is, ha valaki megosztja az olvasott cikket azokban a csoportokban, ahol tag – persze csak akkor, ha a csoport tematikája ezt megengedi.

Reméljük, jövőre a második gyertyát már sokkal többen fújhatjuk el.

Nechemia ben Avraham

a szerkesztő bizottság elnöke

Három hónapja bújtunk ki a tojásból

Hamarosan véget ér a tesztidőszak

November tizennyolcadikán történt, hogy az angliai magyar portálok újabb színfolttal gyarapodtak. A nyilvánosság elé került és megkezdte megmérettetését a Magyar Kroki.

croc.jpg

A cél az első pillanattól kezdve az volt, hogy minél többeket érdeklő, gyorsan elolvasható híreket felvonultató portállal szolgáljunk, elsősorban az Angliában élő magyaroknak, de azoknak is, akik bármilyen okból érdeklődnek az ottani élet után.

A portál híreinek elkészítése mellett sok munkát kellett fordítanunk a Kroki megismertetésére. Itt mondunk köszönetet annak a közel húsz angliai, skóciai, észak-ír, walesi magyarokat tömörítő, valamint más alapon szerveződő Facebook-csoportnak, amely lehetővé tette a Magyar Kroki cikkeinek reklámozását. Köszönet illeti cikkeink népszerűsítéséért a Dzsihádfigyelő és a Periszkóp portálokat, valamint a magyarajkú izraeliek Erecpress című portálját a bannercseréért.

Negyed év: nagyon rövid idő egy internetes hírportál életében, ám arra mégis elegendő, hogy nagyjából lássuk, jó úton járunk, és felmérjük, min kell változtatnunk.

A Kroki azon van, hogy rendszeresen fejlessze tartalmát. Szándékunk az, hogy húsvétig legalább egy, de ha sikerül, inkább két új rovatot indítunk. Ezek tartalma egyelőre meglepetés. Eddig főleg gyorsan átfutható, rövid hírekkel igyekeztünk titeket lekötni. A jövőben lesznek hosszabban feldolgozott témák is, havonta legalább egy, ezeket a könnyebb emészthetőség kedvéért több részben, afféle minisorozat formájában közöljük. Az írások túlnyomó része azonban továbbra is marad rövidebb, nagyképes, lehetőség szerint csattanóra végződő, „krokis” cikk.

Hamarosan véget ér a tesztidőszak és vele az ingyenes hirdetési lehetőség. Ez utóbbit február huszonnyolcadikáig még mindenki kihasználhatja; utána ez már csak szerény díjazás ellenében lesz lehetséges – jóllehet, mint azt novemberben ígértük, az Apró rovatban a munkakereséssel és munka ajánlásával kapcsolatos, valamint az adok-veszek és társkereső jellegű hirdetéseket ingyen közöljük.

Az a mostanra lassan százhúsz ember, aki lájkolta facebookos oldalunkat, rengeteget segített nekünk. Arra kérünk minden ismerőst, rokont és boldog őst, hogy aki még nem tette meg, ez alkalomból ugyan nyomjon egy cuppanós lájkot a Krokira. Ez is nagyon fontos, meg amikor a nektek tetsző írásokat lájkoljátok, az is nagyon fontos; a legfontosabb azonban mégis az, ha azokat a cikkeket, amelyek tetszenek nektek, továbbadjátok. Mint például ezt is. Különös tekintettel azon rajongóinkra, akiknek több száz, sőt, több ezer fős ismerőstábora van. Csak bátran. Akár most. Azonnal. Megosztani. Oké? Köszi.

Crocodile sleeps with one eye watching – A krokodil alvás közben is nyitva tartja fél szemét!

 

Helló, mindenki,

ez itt az új angliai magyar hírportál.

Egyelőre még kísérleti stádiumban, de azzal a nem titkolt szándékkal, hogy értékes kikapcsolódást és szórakoztató információkat biztosítson az Egyesült Királyságban dolgozó, nem sok szabadidővel rendelkező magyaroknak.

Sok tízezren indultunk útnak Magyarország uniós csatlakozása óta, ki csiszolt nyelvtudással és több diplomával, ki utolsó fillérjeiből, az angolt törve, végső lecsúszását megakadályozva. Akadnak, akik meggyökeresedtek, és soha nem térnek vissza, legfeljebb látogatóba; némelyik rendezi anyagi körülményeit és hazaköltözik; s olyanok is vagyunk jócskán, akik még küszködünk a jobb élet reményében. Ott vannak aztán azok a százezrek, akik még csak fontolgatják az áttelepülést, és persze a rokonok, barátok, akikkel évente egy-két alkalommal találkozunk, meg persze akár naponta szkájpolhatunk velünk – ők is szeretnének minél többet megtudni arról, „milyen is az az Anglia”.

Nekünk, mindannyiunknak szól a Magyar Kroki, amely nem pályázik arra, hogy a sokadik adattár legyen arról, miként nyitható bankszámla, igényelhető NI-szám és intézhető el a társadalombiztosítás. Mindezt bárki föllelheti a neten sok-sok helyen, nem beszélve a már kinn élő ismerősök tapasztalatairól. A Krokiból a brit életről, politikáról, a mindennapokról értesülhetünk. Természetesen foglalkozunk Magyarországgal is, főleg az angliai magyarság vonatkozásában releváns hírekkel.

Mitől Magyar Kroki? Magyar természetesen a nyelve – azoknak, akik még nehezebbnek találják az angol olvasást a magyarnál. A kroki egy mára félig-meddig feledésbe ment műfaj, amit hívnak tárcának is. A francia croquis szóból ered: rövid, általában csattanóval végződő cikk; tanulságokat von le, összefüggésekre világít rá.

A Magyar Kroki hű kíván maradni a minőségi újságírás alapelveihez, elsődlegesen ahhoz, hogy szándékosan soha nem állítunk valótlant. Nem próbálkozunk meg azzal sem, hogy elhallgatással, csúsztatással, ferdítéssel próbáljuk a tényeket vélt vagy valós igazunk köré csoportosítani. Ez nem jelenti, hogy a Krokinak nincs meg a maga véleménye, vagy hogy annak ne adna hangot. Az viszont nem érdekel minket, hogy adott esetben kivel vagyunk vagy nem vagyunk egy platformon. A portál elutasítja a rasszizmus valamennyi formáját, de a szabad gondolkodást gúzsba kötő, a józan ésszel és a mindennapi tapasztalatokkal szembe menő tébolyáramlatokat is.

Az olvasó számára alighanem az Apró című rovatunk lesz az egyik legérdekesebb. A munkakereséssel kapcsolatos hirdetéseket itt ingyen közöljük. Aki munkát keres, magától értetődően ingyen adhatja fel az apróhirdetését, és ez nem is fog változni. Aki munkát ajánl, egyelőre úgyszintén. Az ingyenes kategóriába tartozik az is, ha valaki magánemberként eladna vagy venne valamit, illetve a társkereső jellegű hirdetések.

A kereskedelmi hirdetések, úgy az aprók, mint a főoldalon elhelyezkedő nagyobbak, a próbaidőszakban szintén ingyenesek, ezeket a beérkezés sorrendjében tudjuk közölni egy héten keresztül, minden kötelezettség nélkül; az ár a próbaidőszak lejárta után sem válik megfizethetetlenné, s ekkor lehetőség nyílik PR-cikkek megjelentetésére is.

A hirdetések, amennyiben szükséges, szerkesztésen mennek át.

A Kroki nem közöl csempészett jövedéki terméket, drogot, nyílt vagy burkolt szexuális szolgáltatást, piramisjátékot kínáló reklámot, sem olyat, aminek a tartalma valamilyen módon az Egyesült Királyság vagy az Európai Unió jogszabályaiba ütközik, vagy a közerkölcsöt sérti. MLM-hirdetést közlünk, de abban szerepelnie kell a kifejezésnek: „MLM-hirdetés”.

Számítunk arra, hogy nagy népszerűségnek örvend majd levelező rovatunk, ami a Hungland címet viseli. Ide várjuk az Egyesült Királyságban élő magyarok történeteit, beszámolóit, benyomásait, élményeit tartalmazó olvasói leveleket, amelyeket ugyancsak szerkesztve közlünk. Mindenkinek van egy, vagy akár több sztorija – itt a lehetőség, hogy a legjobbakat egybegyűjtsük.

Sok honfitársunknak okoznak kárt azok a lelkiismeretlen emberek, akik mások információhiányát próbálják kihasználni. Ennek elsődleges elkövetési módja a munkalehetőségek különféle formában történő árulása – mert sajnos még mindig sokan nincsenek azzal tisztában, hogy a munkavállalótól soha semmilyen közvetítő nem kérhet pénzt, ez az egész EU-ban törvényellenes (és teljesen logikátlan is: ha valaki állást keres, nyilván azért teszi, mert pénzt akar kapni, nem pedig azért, mert pénzt akar költeni). Az állás felajánlása továbbá nem kapcsolható össze más szolgáltatással (pl. szobakiadás), és a mindenkori minimál-órabér kifizetése sem váltható meg semmi mással, csakis pénzzel. Aki ezt nem tudja, és bedől különféle lehúzós ajánlatoknak, csúnyán ráfizethet. A Magyar Krokinak természetesen érdeke, hogy közösen lépjünk fel a csalókkal szemben – ugyanakkor nem vagyunk automatikusan a lóvá tett emberek fóruma, és nem képviseljük az igazságszolgáltatást. Aki vádol, annak ki kell állnia névvel-címmel, vádjait pedig hitelt érdemlően bizonyítani kell tudni.

Magához a laphoz egyelőre nem csatlakozik fórum. Sajnos általános tapasztalat, hogy a trollok a szabad prédának tekintett netes felületeket elárasztják, s az új lehetőségekre előszeretettel vetik rá magukat. A Krokinak nem áll módjában, hogy külön munkatárssal moderáltassa a felületét a nap huszonnégy órájában. Annak nincs akadálya, hogy a facebookos oldalunkon, illetve a Face-en közzétett cikkek alatt mindenki elmondja a véleményét, hozzászólását – civilizált formában.

Figyelem: Crocodile sleeps with one eye watching – A krokodil alvás közben is nyitva tartja fél szemét!

A Magyar Kroki mindenkinek köszöni a megtisztelő figyelmet. Keressetek minket a Facebookon is, vagy e-mailben a magyarkroki@gmail.com címen.


facebooktwitteremail