Új Nostradamus jósol új világvégét

Ricardo Salazar lelkipásztor perui születésű, de jelenleg Japánban élő ügyvéd azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy pontosan közölte az időpontokat, amelyekben szerinte az emberi történelmet döntően érintő események zajlanak. Az ilyen jóslatokkal nagy figyelmet lehet kelteni, komoly hátrányuk azonban, ha nem jönnek be. Bár a jósok ilyenkor sem jönnek zavarba, egyszerűen kitolják az eseményt egy későbbi időpontra.

Ricardo Salazar szerint az eseménysor azzal kezdődik heteken belül, hogy Európa kirekeszti a további migrásnokat, lezárja a határait, ezt a példát mások is követik, köztük az Egyesült Államok, ahol szükségállapotot léptetnek életbe. Kína még a tavaszon támadást intéz Japán ellen (a lelkipásztor szerint még áprilisban, Japánnak tehát két hete van hátra).

AsteroidEarthArt-m-1210.jpg.653x0_q80_crop-smart.jpg

Az aszteroida becsapódása végzetes globális hatásokkal jár

Ez a jóslatok első gyenge pontja: nem tudjuk, mi oka lenne arra Kínának, hogy megtámadja Japánt és ezzel egy sor szankciót provokáljon maga ellen, amelyek közt nyilvánvalóan az első helyen lenne az amerikai kölcsönök visszafizetésének felfüggesztése, ezt követné a Kínában üzemelő japán, majd nyugati, koreai, tajvani cégek tevékenységének beszüntetése. Egy elszigetelődéssel járó háború beláthatatlan következményekkel járna az amúgy is fékező kínai gazdaságra. De meglátjuk.

Ugyancsak még áprilisban új csillag jelenik meg az égen, minden éjjel egyre fényesebben látható; Oroszország fogja elsőként bejelenteni, hogy aszteroida közeleg. Az ilyesmi nem ritkaság, minden további nélkül elképzelhető.

Ez az aszteroida azonban be is csapódik, 1,2 milliárd ember elpusztul a kataklizmában – és ez már végítéleti forgatókönyv. Salazar magabiztosan állítja, hogy az égitest május 15 és 17 között csapódik be Puerto Ricónál, földrengéseket és cunamikat okozva. Világszerte kitörnek a vulkánok, a légkörbe kerülő hamu eltakarja a napot, egyéves jégkorszak következik, és Kalifornia egy része eltűnik.

juan.jpg

Ha jüannal kell fizetni, akkor tényleg itt a vég

A lelkipásztor szerint a szövetséget kötő Kína és Oroszország június 16-án indítja meg és október 25-re már meg is nyeri a világháborút a salazari jóslat szerint jelentősen meggyengülő Egyesült Államokkal szemben. Ez a második elgondolkodtató rész a forgatókönyvben. Az Egyesült Államok katonai ereje nemhogy Oroszországét és Kínáét, de a világ összes többi hadseregéét együtt is jelentősen meghaladja. Az egész világot érintő kataklizmában pedig az oroszok és a kínaiak is meg kell, hogy gyengüljenek.

2017 márciusára Salazar olyasmit jósol, amit már eddig is sok önjelölt közgazdász mondogatott, de még sohasem jött be: a kínai jüan lesz az új globális valuta. (Akit tehát meggyőznek a mondottak, siessen, és tegye minden vagyonát jüanná. Vagyis hogy azért várjon még egy keveset és gondolja át a dolgot.)

isr.jpg

Az izraeliek is beszállnak

Valamikor 2018/2019 fordulóján Oroszország intéz támadást az ezek szerint eddig állva maradó Izrael ellen. Ez az epizód számos világvége-forgatókönyvben szerepel, mivel a Biblia egyes értelmezései szerint a zsidó államnak meg kell majd küzdenie egy nagy és negatív erővel, ha eljönnek az utolsó idők, a környéken azonban már jó ideje nincs számba jöhető ellenfele.

2020-ban maga az Antikrisztus lép színre – állítja a pásztor. Az illető az egész világot uralma alá hajtja, de nem túl hosszú időre. 2023-ban másodszor is eljön Jézus Krisztus, és vele a megváltás.

anti.jpg

Az Antikrisztusnak három év adatik

A salazari nézeteket népszerűsítő videókból megtudjuk, hogy a pásztornak ambíciózus tervei vannak: azt szeretné, ha hamarosan az övé lenne a legnagyobb létszámú egyház. A hamarosan bekövetkező katasztrófák miatt érdemes legalább egy évre való élelmiszert, vizet és gyógyszert feltankolni – figyelmeztetnek hívei.

Vannak jelek, amelyek szerint Ricardo Salazar nem okvetlenül látja a jövőt. Korábban is jósolt már világeseményeket, így tavaly júliusra hatalmas földrengést az Egyesült Államokban és Japánban, augusztusra pedig olyan meteoresőt, ami felperzseli a világ erdőinek harmadát. Ezek elmaradtak.


vissza

facebooktwitteremail