Egyél tücsköt és férget, ezzel is az ózont véded!

A svéd kormány milliókat költ arra, hogy propagandával győzze meg az állampolgárokat, egyenek férget, mert ezzel harcolnak a globális felmelegedés ellen. Dániában még „csak” különadóval sújtják a normális élelmiszert.

Svéd abszurdumokból lassan már külön kötetet lehet összeállítani: ez az a hely, ahol délszaki menekülteket telepítenek hol sarkvidéki síközpontokba, hol luxus óceánjárókra, ez az a hely, ahol céllövészeti tanfolyamokat szerveznek iszlamista migránsoknak, ahol az óvodákban arra oktatják a gyerekeket, hogy fiúk és lányok márpedig nincsenek, és ahol a rendőrség a saría szolgálatába áll

Ugyancsak Svédország az a hely, ahol államvallássá emelték a globális felmelegedésben való hitet, és ahol csúcspontján tombol a zöld terror, aminek a valódi környezetmegóváshoz persze nincs és soha nem volt semmi köze. Pénzszivattyú ez és mint ilyen, politikai ügy: a mindenkori svéd kormány pedig jól teszi, ha minden eszközzel kimutatja elkötelezettségét, és az adófizetők pénzét akár nettó hülyeségre is kidobálja.

feregeves.jpg

A féreg klímabarát

A legújabb többmilliós meggyőzési kampány arról szól, hogy miért érdemes az embereknek tücsköt-bogarat összeenniük. Szó szerint arról van szó, hogy miként lehet férgekből emberek számára élelmiszert előállítani.

A Vinnova nevű svéd kormányzati ügynökség, amely a kutatás-fejlesztésre szánt költségvetési összegeket osztja el, 2,7 milliárd koronát (kb. 230 millió fontot) szán évente arra, hogy megágyazzon a féregalapú fehérjefogyasztásnak. A cél az, hogy létrejöjjön az úgynevezett „klímabarát” diéta.

Egy folyamat kezdetének vagyunk tanúi, és ez akkor is riasztó, ha egy elszigetelt, és kulturális értelemben önmagát készakarva felszámoló, nyolcmilliós országról van szó, ahol az újonnan érkezettek minden bizonnyal hallani sem akarnak ezekről a hülyeségekről, annyi eszük még nekik is van. A törekvés azonban fentről származik. Nem csak zöld aktivisták állnak az olyan kampányok mögött, mint a Húshagyó Hétfők, és amiket a vegetáriánizmus totális diktatúrája nyitányának szánnak, hanem maga az ENSZ is, amely hivatalos rangra emelte azt az elképzelést, hogy a húsfogyasztás – de mindig csak az iparilag fejlett nyugati országok húsfogyasztása – összefüggésben áll a globális felmelegedéssel. Mivel proteinre szükség van, egyenek az emberek férget.

grasshopper.jpg

Tücsökburger kukactoppinggal

A Vinnova evégből félmillió koronával jutalmaz minden egyes olyan svéd projektet, amelyet az „új élelmiszer” ehető prototípusának előállításával bíztak meg. Az ínycsiklandó célkitűzések között szerepel a húsban tenyésző férgek átszoktatása növényeken való tenyészésre, hogy így klímabarát protein váljék belőlük, „újrafinomított férgekből” való „élelmiszer-prototípusok” előállítása, és a „klímabarát” csúszómászókból, például tücskökből gyártott „vagdalthús”.

A militáns vegánizmus nem csak a hús-, de egyes tejkészítmények ellen is támadást tervez, így az előállítandók közt szerepelnek olyan termékek, mint az egészségesnek mondott, „melléktermékekből” készülő vega barbecue, valamint a „kéksajt-szerű”, bab-alapú valami.

husika.jpg

A közellenség, amit büntetőadóval kell sújtani

Egy novemberben tartandó versenyen jutalmazzák majd – extra kétmillió koronával – a legjobb terméket, ami aztán megkapja az élelmiszerré minősítést és ezzel a szabad utat a piacon.

A jelek szerint a dánok is arra készülnek, hogy tizenkilencre lapot húzzanak. Igaz, ott csak különadókkal készülnek büntetni a vöröshús-fogyasztást. A kezdeményezés felelőse a Dán Etikai Tanács, miután a vélelem szerint a klímaváltozás, ami összefüggne a vöröshús-fogyasztással, ugyancsak etikai probléma (mondani sem kell, kié).


vissza

facebooktwitteremail