Nessie megérkezett Londonba

Az évek során számos, konkrét bizonyítékot nem jelentő észlelést rögzítettek a skót tóvidéken állítólag bujkáló szörnyről, de a Themzében csak elvétve vélték látni. A napokban Londonban készült felvétel valamiről, aminek púpos a háta, és közvetlenül a vízfelszín alatt úszott.

Az O2 Aréna előtti iszapos vizeken rögzítették a jelenséget. A felvételen szereplő valami kibukkanni látszik rövid időre a vízből, mielőtt újra elmerül.

nessieinthames-large_trans++2UT24tysUNS89v637bWo7ppNUjJe9UKMMCC2Y__KL4s.jpg

A Telegraph honlapján megtekinthető videót Penn Plate készítette a magasból, egy Greenwich melletti városnéző drótkötélpálya kabinjából.

„Valami hatalmas mozgott a víz alatt, aztán hirtelen a felszínre került”, mondta. „Vannak a Themzében bálnák? Vagy ez valami fura tengeralattjáró?”

 A Themzében időről időre észlelnek mindenféle, a folyóba nem való teremtményt, így felúszott már rajta delfin és fóka is. A londoni Zoológiai Társaság szerint ennek oka, hogy a javuló vízminőség miatt egyre több hal él a folyóban.

whale.jpg

2009-ben holtan találtak egy hosszúszárnyú bálnát a Dartford hídnál (kép), három évvel korábban pedig a kiszáradástól mentettek meg egy partra vetődött másik bálnát, amit sikerült a folyóba visszatuszkolni.


vissza

facebooktwitteremail