A transzneműség erőltetése gyerekeknél bűncselekmény

A „transzgenderizmus” és „transzgenderista” fogalmak eredetileg olyan transzszexuálisokra vonatkoztak, akik érdekeltek a nem-átalakító sebészeti eljárásokban és a „nemek közötti” állapotot választották. Ma e szavak használati köre magába foglal bármely olyan viselkedést, mely szembeszáll a nőiesség és férfiasság hagyományos meghatározásaival. „A valóságot a tények határozzák meg, nem pedig az ideológia” – hangzik a szakemberek hivatalos állásfoglalása.

cute-friendship-of-boy-and-girl-768x480.jpg

Egyes államokban, főként az e tekintetben (is) „úttörőnek” számító Svédországban, transzgender óvodák is nyíltak, ahol tudatosan „nemtelenségre” nevelik a gyerekeket, azzal a felkiáltással, hogy ha majd megnőnek, ők dönthessék el – vagy épp ne dönthessék el –, hogy melyik nemhez tartoznak. Vannak olyan beteges elképzelések, amelyek szerint hormonokkal kell megakadályozni, hogy a pubertásban kialakulhasson a normális nemi jelleg.

Az Amerikai Gyermekorvosok Kollégiuma közleményt adott ki, mely szerint a gyermekek természetes nemi hovatartozásának tudatos elmosása, a gyermekek e téren történő elbizonytalanítása gyermekek abúzusát valósítja meg.

„Az Amerikai Gyermekorvosok Kollégiuma arra szólítja fel a pedagógusokat és a törvényhozókat, utasítsanak el minden olyan politikát, amely a gyermekeket arra kondicionálja, hogy az ellenkező nem vegyi és sebészeti úton történő megszemélyesítését normális dologként fogadják el”, hangzik A genderideológia kárt tesz a gyermekekben című tanulmány. „A valóságot a tények határozzák meg, nem pedig az ideológia.”

A most kiadott rövidített állásfoglalást egy teljesebb szöveg fogja követni idén nyáron.

A Kollégium mindenki számára érthető módon, pontokba szedve sorakoztatja fel érveit. Ezek a következők:

1. Az ember nemi hovatartozása objektív biológiai kettős jellegzetesség: az XY és az XX kromoszómák az egészség genetikai markerei – nem pedig egy rendellenesség genetikai markerei.

2. Senki nem születik genderrel. Mindenki biológiai nemmel születik. A gender (vagyis az, hogy valaki milyen nemhez tartozónak vallja magát) szociológiai és pszichológiai koncepció; nem objektív biológiai koncepció.

3. Egy személy hite, hogy ő valami, ami valójában nem, ez a legjobb esetben is zavarodott gondolkodásra vall. Amikor egy amúgy egészséges, biológiailag fiú azt hiszi, hogy ő lány, vagy egy amúgy egészséges, biológiailag lány azt hiszi, hogy ő fiú, objektív pszichológiai probléma lép fel, amelynek forrása az agyban keresendő, nem a testben, és ennek megfelelően kell a kezelést is végrehajtani.

4. A pubertás nem betegség, és a pubertást blokkoló hormonok veszedelmesek lehetnek. Visszafordíthatatlan avagy sem, a pubertásblokkoló hormonok betegségállapotot idéznek elő – a pubertás hiányát –, gátolva a növekedést és a termékenység kialakulását egy biológiailag előzőleg egészséges gyermekben.

5. A nemileg összezavart fiúk 98 %-a, a nemileg összezavart lányok 88 %-a elfogadja a biológiai nemét, miután természetes módon átesik a pubertáson.

6. Azok a gyermekek, akiknél pubertásblokkolókat használnak az ellenkező nem megszemélyesítése érdekében, kései serdülőkorukban nemközi hormonokat fognak igényelni. A nemközi hormonok (tesztoszteron és ösztrogén) veszedelmes egészségügyi kockázatokat hordoznak magukban, amelyek közt szerepel a magas vérnyomás, a vérrögök kialakulása, az agyvérzés és a rák.

7. Az öngyilkosság valószínűsége hússzor akkora azon felnőttek esetében, akik nemközi hormonokat használnak és nemváltó sebészeti beavatkozáson mennek át, még Svédországban is, amely pedig a leginkább LGBQT-barát országok közé tartozik.

8. A gyermekek abbéli hitben való nevelése, hogy az ellenkező nem vegyi és sebészeti úton történő megszemélyesítése normális és egészséges, gyermekabúzus.

kids-143022_960_720.jpg

A kiáltvány szerzői a következők: dr. Michelle A. Cretella, az Amerikai Gyermekorvosok Kollégiumának elnöke, dr. Quentin Van Meter alelnök, dr. Paul McHugh, a Johns Hopkins orvosegyetem pszichológiaprofesszora.

McHugh, aki korábban a Johns Hopkins fő pszichológusa volt, 2014-ben a Wall Street Journalban fejtette ki, hogy a transzneműség mentális rendellenesség, a nemváltás pedig „orvosi képtelenség”.

A közlemény eredetiben itt olvasható.


vissza

facebooktwitteremail