Kísértetházban lakik a 87 éves bácsi

Gondozókból – carerekből – nagy hiány van Angliában. Különösen nehéz munkaerőt találni a gloucestershire-i Wotton-under-Edge-ben lévő Ram Innbe. Az ősi fogadó Nagy-Britannia leghírhedtebb kísértetjárta helyei közé tartozik, tudjuk meg az ITV-ből

A 87 éves John Humphries a Ram Inn tulajdonosa és egyben lakója, aki kora és állapota miatt házi gondozásra szorul. A kiközvetített gondozók azonban nem sokáig tartanak ki: a fogadóban lakó szellemlények elriasztják őket.

A réges-régi ház sajnos rossz helyre épült: egy ősi pogány temetkezési hely van alatta, mint azt kiderítették. Erről a temetőről már a Domesday Book is megemlékezik. A kétkötetes népszámlálási és telekkönyvi összesítő létrehozásáról még 1085-ben rendelkezett Hódító Vilmos. A név onnan hogy a benne szereplő személyek az Ítéletnapjára esküdtek meg a szolgáltatott adatok valódiságát illetően. Ez volt Európa első ilyen jellegű, szinte statisztikai igényű felmérése. A könyv 1086 augusztusában készült el és 13 418 település adatait tartalmazza. Londonban, az állami levéltárban őrzik.

ghost1.jpg

A ház 1145-ben épült

A Ram Inn 1145-ben épült. A benne lévő Bishop’s Room, püspöki szoba az épület legriasztóbb helye, itt járnak a leggyakrabban a szellemlények. Nincs az a pénz, amiért John Humphries egy éjszakát eltöltene ott, s ha valamiért mindenképp be kell mennie, hát bekopogtat előtte, mert mit lehet tudni…

ghost2.jpg

Caroline egy éjszakát töltött itt, többet nem hajlandó

John nemrégiben lábát törte, így házi gondozóra szorul, akit leánya, Caroline fizet. Nappalra még csak van ember, de a carereket sehogy sem lehet arra rávenni, hogy sötétedés után is a kísértetházban maradjanak. Vagy ha igen, akkor csak párosával hajlandók ott tölteni az éjszakát, ami persze dupla költséget jelent. Ám volt olyan, hogy mindkét gondozó sikoltozva menekült lefelé a lépcsőn.

A fogadóban jelenlévő félelmetes lények ránehezednek az ott alvó mellére, és nem engedik felkelni az ágyból. Néha pokoli zajjal összevissza tologatják a bútorokat.

ghost3.jpg

A gondozók kettesével is félnek ott aludni

A Ram Innt rendszeresen látogatják a kísértetvadászok, s néha csoportosan érkeznek ide a paranormális jelenségekkel foglalkozók. Caroline – aki túlságosan is retteg a háztól, így benne élni nem lenne hajlandó – azt állítja, a rémítő atmoszféra igencsak reális. Egyetlen éjszakát töltött el benne, és bizton állítja, hogy az egyben az utolsó is volt.


vissza

facebooktwitteremail