A svéd feministák kikérik maguknak

„Kérjük, minket ne védjetek meg a nemi erőszaktól"... Egy önmagából teljességgel kiforduló világ végvonaglásaként is felfogható a svéd feministák kampánya, amely azok ellen a férfiak ellen irányul, akik meg akarják védeni a nőket a nemi erőszaktól.

A néhány évtizede még békés és biztonságos Svédország ostromállapotot él át, s ami a nemi erőszakok számát illeti, az ország világszinten dobogós már évek óta, különféle fekete-afrikai államokkal vetélkedve az első-második helyért.

Természetesen nem a vikingek jóléttől eltespedt utódai vadultak meg: az elkeserítő statisztikák oka természetesen az iszlamista bevándorlók által meghonosított erőszakkultúra. Ez ellen kívánt fellépni nemrégiben mintegy kétszáz olyan svéd férfi, akik demonstrációjuk során migránsokra támadtak és őket fizikailag bántalmazták.

Ellenük szól a svéd feminista kampány, az Inteerkvinna (kb: Nem vagyok a nőd) mozgalom tagjai vöröset köptek, rasszistának, fasisztának és mindennek elmondták a mindenkinél eszelősebben gyűlölt fehér férfit. „TE vagy az, akitől félünk!”, jelentették ki.

Miközben – ha elfogulatlanul nézzük végig a feminista hölgyek fotóit – bárkiben felmerül a gyanú, hogy lehetnek köztük, akik bizony arról fantáziálnak, hogy az eltérő kultúrából érkezett, nem ám holmi nyálas, hanem szép szál srácok talán elkapják őket egy fordulóra. Mint amikor a pesti banya kapja fel a fejét, ha arról hall, hogy szatír jár a városban. „Merre?!”, kérdi reménykedve.

Weiss Cecília

 


vissza

facebooktwitteremail