Schände! Többe kerülnek a menekültek a hadikiadásoknál

Lélegzetelállító összegbe, 36 milliárd fontnak megfelelő euróba kerül idén és jövőre Németországnak a migránssimogatás. A bűnügyi költségek ebben még nincsenek benne. Összehasonlításul: a német védelmi kiadások, amiknek egyáltalán nem veszik hasznát, csak valamivel több mint 30 milliárd fontot emésztenek fel évente. A német hadikiadás a 9. legnagyobb a világon.

A történelemben talán először fordul elő, hogy egy nemzet többet költsön a romlására, mint a védelmére. A Kölni Gazdaságkutató Intézet becslése szerint Németország az idén 16,5 milliárd, jövőre 20 milliárd fontnak megfelelő eurót kénytelen elkölteni a beözönlőkre.

germany-muslim-immigration-polizei-1.jpg

Ebben az összesen 36,5 milliárd fontban a következő tételek szerepelnek: a migránsok lakhatása, élelemmel és ruházattal való ellátása, valamint a – józan belátás szerint soha be nem következő – intregráció költségei (nyelviskola, tanfolyamok, szakmák oktatása stb.)

Hangsúlyozni kell, hogy a kalkuláció nem számol az eddig Németországba özönlött 1,1 millió migráns által elkövetett bűncselekmények okozta károkkal, az ezzel kapcsolatos rendőrségi, igazságszolgáltatási kiadásokkal, és természetesen azzal sem, hogy mibe fog kerülni a menedékjogot el nem nyert személyek – újabb keletű német tervek szerint több százezer ember – visszatoloncolása származási országába. (Az 1,1 millió jövevényből a németek eddig 300 ezernek adták meg a menekültstátuszt.)

germany-muslim-immigration-1-resized.jpg

Ha mindezeket hozzáadjuk, valószínűsíthető, hogy Németországnak többe kerül a Willkommenskultur, mint a saját hadserege – miközben a német hadikiadások a 9. legmagasabbak a világon.

Akinek eddig nem fájt a növekvő bűnözés, a nemi erőszakok számának növekedése, az utcakép elkeletiesedése, a németországi etnikai arányok erőszakos megváltoztatása, annak majd fájni fog a pénztárcája – mivel mindezt az adófizető állja. Angela Merkel szemmel láthatóan csökkenő népszerűsége további mélységekbe készül azt követően, hogy a kancellár asszony egyfelől nem hajlandó megálljt mondani a beözönlésre, másfelől bátortalanul kapiskálni kezdte, hogy egyszer, valamikor, majd ha a Közel-Keleten béke lesz, a most érkezetteknek haza kell menniük.

merbig.jpg

Néhány intézkedés történt a menekültáradat csillapítására, így Németország immár hivatalosan is biztonságos országnak minősítette Marokkót, Tunéziát és Algériát, amelyek polgárai így semmilyen körülmények között nem kaphatnak menekültstátuszt. Új törvény nehezíti két évig a családegyesítéseket is. Ezek azonban csak amolyan tűzoltó intézkedések, amelyek egyedüli funkciója, hogy a német vezetés elmondhassa: csinált valamit.

Szalontai István


vissza

facebooktwitteremail