Heti Biblia-óra a Fehér Házban

A Fehér Házban hetente Biblia-órákat tartanak s ezeken részt vesz Donald Trump amerikai elnök is – jelentette hétfőn a CBN keresztény hírcsatorna. 

A CBN kommentárjában megjegyzi: „Milyen nagyszerű kormányzatunk van!” A televízió hangsúlyozta azt is, hogy álláspontja szerint Trump-adminisztráció az amerikai történelem „leginkább evangéliumi keresztény” kormányzata.

Attorney General Jeff Sessions and Education Secretary Betsy DeVos are among the cabinet members who attend weekly Bible studies sponsored by Vice President Mike Pence.jpg

Jeff Sessions igazságügyi miniszter és Betsy DeVos oktatásügyi miniszter rendszeres látogatói a Mike Pence alelnök által támogatott alkalmaknak

A heti Biblia-órákon Donald Trump mellett részt vesz Mike Pence alelnök is, akit a keresztény jobboldal egyik vezető személyiségeként tartanak számon, továbbá Tim Price, az egészségügyi és emberi erőforrások minisztere, Betsy DeVos, oktatási miniszter, Sunny Perdue, az agrártárca vezetője, Jeff Sessions igazságügyi miniszter és a CIA vezetője, Mike Pompeo is.

ralph-drollinger-interview.jpg

Az órákat Ralph Drollinger, az NBA egyik volt sztárja vezeti

Visszavonulása után Drollinger – maga is evangéliumi keresztény – létrehozta a Kapitóliumi Lelkészséget, amely 40 állam törvényhozásában tart bibliaórákat. A szervezet a washingtoni képviselőházban és a szenátusban is hetente tart Biblia-foglalkozásokat. A Fehér Házban – mint Drollinger a CBN-nek adott interjújában elmondta – hetente mintegy tucat politikus és munkatárs vesz részt a foglalkozásokon. 

Drollinger egyébként könyvet is írt, mely tavaly jelent meg Amerika újjáépítése – A bibliai útmutatás címmel. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail