Filmen a múmia szelleme

Sean Reynolds és Rebecca Palmer kísértetvadászok a Leedsi Városi Múzeumban tartózkodtak éjnek idején, kimondottan azzal a céllal, hogy filmre vegyék Neszjamún, az egykori egyiptomi főpap állítólag ott kísértő szellemét.

ghost-youtube-1000664.jpg

A Leedsi Múmia néven is ismert Neszjamún pap, füstölőhordozó és írástudó volt az ősi karnaki templomkomplexumban. Mintegy háromezer évvel ezelőtt hunyt el. Bebalzsamozott teste jó állapotban maradt fenn. A leletet még a 19. században vásárolták meg, s Neszjámún 1823 óta tartózkodik a Leedsi Városi Múzeumban mint az egyik legismertebb angliai múmia, akin több vizsgálatot is végeztek, hogy megállapítsák, milyen betegségekben szenvedhettek a háromezer évvel ezelőtt élt egyiptomi emberek.

nesyamun-1000666.jpg

Neszjamún a jelek szerint ennyi idő múltán is elég jó állapotban lehet – legalábbis a kísértetvadászok ottlétekor a mozgásérzékelők jeleztek, kamerával pedig sikerült rögzíteni egy homályos, talán csuklyát viselő árnyat, amint áthalad a helyiségen.

Sean Reynolds szerint valamennyi felszerelésük „megbolondult, és ilyen csak akkor történik, ha valami beriaszt.” A vonuló árnyat élőben csak az operatőr észlelte, így a vágáskor drukkoltak, hogy a szellem rajta legyen a felvételen. Rajta volt.

A kísértet a jobb kéz felé lévő nyughelye felé tartott. A jelenség lehetett volna árnyék is, de ehhez a megfelelő helyen fényforrásnak kellett volna lennie, de nem volt.


vissza

facebooktwitteremail