Hazavitték a három francia holttestét

Párizsba szállították a június 3-i londoni merényletben meghalt három francia állampolgár holttestét. A Roissy-Charles de Gaulle repülőtéren Francois Bayrou igazságügyi miniszter és a hozzátartozók a sajtó távollétében fogadták a földi maradványokat szállító repülőgépet.

80067.jpg

Június 3-án késő este három terrorista egy bérelt fehér Renault furgonnal felhajtott a London Bridge járdájára, gyalogosokat gázolt el, majd a közeli piac, a Borough Market környékén késelés ámokfutást hajtott végre. Nyolc embert megöltek, legalább ötvenet megsebesítettek. A támadókat a rendőrség agyonlőtte.

oknyolcan.jpg

Az értelmetlen mészárlás ártatlan áldozatai. Pigeard felül balról a harmadik, Belanger az alsó sorban a második, Thomas a harmadik

Az első áldozat, a 26 éves Alexandre Pigeard felszolgálóként dolgozott Londonban, ahol nyolc hónapja élt. Őt a munkahelyén, egy bár teraszán szúrta le az egyik támadó. A 36 éves Sébastien Belanger séfként dolgozott a Coq d'Argent étteremben a Cityben, őt az utcán késelték meg. A harmadik, a 45 éves Xavier Thomas holttestét négy nappal a merénylet után találták meg a Temzében. Őt feltehetően vagy elgázolta a furgon és emiatt a vízbe esett, vagy gázolástól tartva beugrott folyóba. 


vissza

facebooktwitteremail