Kínának kémkedett a CIA-ügynök

Vádat emeltek a virginiai Alexandriában csütörtökön Kevin Mallory, a Központi Hírszerző Ügynökség egyik volt munkatársa ellen, mert titkos kormányzati dokumentumokat adott el Kínának. Maximálisan életfogytiglani fegyházra ítélhetik.

A 60 éves férfit a virginiai Leesburgben lévő otthonában tartóztatták le, a vád kémkedés és a szövetségi hatóságok félrevezetése.

leesburg_mallory_1498162063607_3605455_ver1.0_640_360.jpg

Az információk érzékenysége miatt a hatóságok nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen dokumentumokat adott el Mallory a kínaiaknak. Ha a vád igaznak bizonyul, ez lehet a CIA történetének egyik különös kémkedési botránya, hiszen a hírszerzés egyik volt munkatársa követte el.

A vádirat szerint Mallory márciusban és áprilisban Kínában járt. Az FBI kihallgatásán elismerte, hogy 25 ezer dollárért dokumentumokat adott el Kínának, azt azonban tagadta, hogy ezekben titkos információk lettek volna.

Dana Boente alexandriai ügyész – aki az igazságügyi minisztérium nemzetbiztonsági részlegét is vezeti – az amerikai nemzetbiztonságra nézve különösen súlyosnak ítélte az ügyet. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail