Az eltűnt spanyol nyomában - A francia holttestét megtalálták

Alfonso Dastis spanyol külügyminiszter „meglehetősen különösnek” nevezte, hogy a brit hatóságok továbbra sem tudják, mi történt a londoni merénylet hősével, a 39 éves Ignacio Echeverríával. Eközben egy újabb áldozatra bukkantak a Themzében.

ignacio.jpg

Echeverría, aki gördeszkával támadt a fegyveres gyilkosokra

A spanyol diplomácia vezetője azt mondta, hogy „nehéz megérteni ennek a késlekedés” okát. Hangsúlyozta,hogy Echeverría családja nagyon aggódik az eltűnt férfiért.

Kedd délután Ignacio testvére, Joaquín Echeverría Facebook oldalán számolt be arról, hogy a brit hatóságok további 24-48 órás haladékot kértek tőle az eltűnt testvérének hollétére és hogylétére vonatkozó információkkal kapcsolatban.

„Tiszteletben tudunk tartani bármilyen protokollt, de figyelembe kell venni a család tagjait is, akik szintén közvetett áldozatai jelen helyzetüknek, és ez a helyzet embertelen”, hívta fel a figyelmet a spanyol külügyi tárca vezetője.

Ignacio Echeverría a szombati London Bridge-i terrormerénylet idején a barátaival gördeszkázott, amikor meglátta, hogy a terroristák egyike egy nőt szurkál.. Ignacio a nő segítségére sietett, és gördeszkájával többször fejbe vágta a terroristát. Utoljára a merénylet helyszínén, a járdán feküdve látták utoljára.

A rendőrség eközben a Themzében megtalálta a hídon elgázolt 23 éves francia fiatalember, Xavier Thomas holttestét.(MTI)


vissza

facebooktwitteremail