Tíz az egyhez adják a Munkáspártot

Továbbra is a konzervatívok győzelmét várja jövő csütörtökön a fogadóipar, így a toryk előnyének apadása ellenére ez a fogadási lehetőség kínálja a legkisebb nyereményt.

William-Hill.jpg

Rupert Adams, a legnagyobb fogadási hálózat, a piac 25 százalékát ellenőrző William Hill nemzetközi PR-igazgatója elmondta: a korábbi évekhez képest rendkívüli az érdeklődés a jövő heti előrehozott választás lehetséges eredményeire kínált fogadások iránt.

A William Hill a választások április végi kiírása óta eddig kétmillió font tétet vett fel, de Adams biztos abban, hogy a választások jövő csütörtöki időpontjáig a feltett összeg eléri az ötmilliót. A cég előrejelzése szerint a teljes brit fogadóipar összesített bevétele a választásokra feltett összegekből csütörtökig eléri a 25-30 millió fontot.

Adams a politikai fogadások iránti érdeklődés rendkívüli felfutását illusztrálandó felidézte, hogy a William Hillnek 2001-ben alig 20 ezer font fogadási bevétele volt az akkori választásokra feltett tétekből.

Arra a kérdésre, hogy mi magyarázhatja a politikai fogadások iránti érdeklődés ilyen mértékű erősödését, a William Hill szakértője azt valószínűsítette, hogy a fő hajtóerőt az elmúlt néhány év váratlan eredményei adhatják, amelyek növelték a kockázatvállalási kedvet. Ezek közé sorolta Donald Trump, valamint a Brexit-párt győzelmét. A William Hill e váratlan eredményeken összesen nettó ötmillió fontot veszített.

A kérdésre, hogy mennyit vesztenének, ha a Munkáspárt nyerné a választásokat, az igazgató közölte:nettó 750 ezer fontot. A kockázatvállalási hajlandóságot jelzi, hogy a fogadók 65 százaléka a Munkáspárt győzelmére tett fel különböző összegeket.

A William Hill a Konzervatív Párt győzelmére jelenleg 1/4-es nyereményesélyt tart érvényben, vagyis ha valaki négy fonttal fogad arra, hogy a konzervatívok kerülnek többségbe az új Alsóházban, a visszafizetett téttel együtt mindössze öt fontot vehet fel.

A Munkáspárt győzelmére 10/1-es oddsz mellett lehet fogadni, vagyis egy font fogadási tétre bruttó 11 fontot kapnának mindazok, akik erre az eredményre játszanak.

A Konzervatív Párt támogatottsági előnyének jelentős szűkülését is tükrözik a kiírt esélyek, három héttel ezelőtt ugyanis még 1/33 volt a tory győzelem kiírása, vagyis 33 fontot kellett feltenni erre az eredményre ahhoz, a fogadó egy font nyereséghez jusson tétjén felül.

A legutóbbi időszakban minden felmérés azt jelzi, hogy folyamatosan csökken a konzervatívok korábban kimagasló támogatottsági előnye. Az április végén teljesen váratlanul kiírt előrehozott választások bejelentése utáni első közvélemény-kutatások még földcsuszamlásszerű győzelmet valószínűsítettek a toryknak. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail