Újraindul a British Airways, de fennakadások várhatók

Fokozatosan újraindul vasárnaptól a British Airways, amelyet szinte teljesen megbénított globális informatikai rendszerének összeomlása. Továbbra is jelentős késések és járattörlések várhatók. A szakszervezet a vezetés kapzsiságát hibáztatja, amiért a hálózatot kiszervezték Indiába.

ba.jpg

A számítógépes hálózat kiesése elsősorban a BA két legnagyobb bázisrepülőterén, Heathrow-n és Gatwicken okozott súlyos fennakadást. A hiba azonban a BA teljes, globális informatikai hálózatát érintette, ezért sok külföldi repülőtéren is leálltak a British Airways járatai, és tízezrek rekedtek a légikikötőkben.

A Heathrow-ról Budapestre közlekedő, BA866-os számú vasárnap délelőtti járat kisebb késéssel felszállt, de a BA874-es számú kora délutáni budapesti járatot a British Airways törölte. A két órával későbbi BA868-as budapesti járatot a Heathrow információs szolgálata indulásra jelölte, de az esti gépről, amely hétfő reggel indulna vissza Budapestről, vasárnap délután még nem volt információ.

A British Airways közölte: reméli, hogy vasárnap a Heathrow-ról közlekedő járatok nagy részét el tudja indítani, Gatwicken pedig „normálishoz közeli” forgalomra számít, de kérte az előző napon törölt járatok utasait, hogy vasárnap csak akkor menjenek ki a repülőterekre, ha visszaigazolt átfoglalásuk van más járatokra.

A BA közleménye szerint az érintett utasok november végéig igényelhetnek teljes visszatérítést vagy átfoglalást későbbi járatokra.

A légitársaság kérte utasait, hogy őrizzék meg a felfordulás idején vásárolt élelmiszerek nyugtáit, valamint az általuk igénybe vett tömegközlekedési eszközök menetjegyeit és szállodaszámláikat, mert a BA-től ezekre is visszatérítést kérhetnek.

britain-british-airways_9ffb334c-4309-11e7-b7e5-3de2b6485255.jpg

A British Airways megígérte azt is, hogy a Heathrow-n felhalmozódott poggyásztömeget futárszolgálattal, ingyenesen a lehető legrövidebb időn belül visszaszállítja azoknak az utasoknak, akik nem tudtak elutazni.

A FlightAware online járatkövető szolgáltatás összesítése szerint a számítógépes hálózat összeomlása utáni első 24 órában Heathrow-n 126 induló és 148 érkező, Gatwicken 35 induló és 33 érkező járatot töröltek.

Alex Cruz, a British Airways vezérigazgatója közölte: a hiba elhárításán dolgozó szakértők úgy vélik, hogy az informatikai rendszer összeomlásának közvetlen oka áramellátási probléma lehetett. Cruz nem részletezte, hogy ez az áramellátási gond hol jelentkezett, kijelentette ugyanakkor: nincsenek arra utaló jelek, hogy a British Airways számítógépes rendszerét kibertámadás érte volna.

A fennakadás várhatóan a következő napokra is kihat, elsősorban Heathrow-n. A hiba a British Airways telefonos utastájékoztató rendszerének működését is akadályozza, ezért a cég azt kéri, hogy az utasok a BA Twitter-üzeneteit figyeljék, vagy keressék fel a repülőterek honlapját.

A GMB brit szakszervezeti szövetség – amely a polgári repülési ágazat alkalmazottait is képviseli – közleményében a BA kiszervezési gyakorlatát bírálta. A GMB szerint a British Airways tavaly több száz „elkötelezett és hűséges” informatikus alkalmazottját eresztette szélnek, és az informatikai hálózat működtetését kiszervezte Indiába. Ezt a lépést sokak véleménye szerint a puszta kapzsiság vezérelte – áll a szakszervezet közleményében.

A British Airways ellenközleményben cáfolta, hogy a hibát a kiszervezés okozta volna, mondván: a cég soha nem tenne olyasmit, ami kikezdené informatikai rendszereinek integritását és biztonságát. (MK/MTI)


vissza

facebooktwitteremail