Pestre ért a Flybe

Járatot indított London-Southend és Budapest között az angol regionális Flybe légitársaság, így ötre nőtt a magyar fővárosból elérhető londoni repülőterek száma.

Az első járat 2017. május 4-én, csütörtök délután landolt a ferihegyi repülőtéren, ahol a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték.

flybemti.jpg

A Budapest Airport közlése szerint Budapest és London között az elmúlt évben 1,5 millió utas közlekedett repülőgéppel, ez 14 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és az idei adatok azt mutatják, hogy ebben az évben is kétszámjegyű bővülés lehet.

A Londontól keletre lévő repülőtér környezetében a légikikötő saját felmérése szerint mintegy kétezer magyar háztartás van, ezért a heti három (kedd, csütörtök, szombat) járat számukra is kedvező, de a Flybe elsősorban a brit szabadidős utazókat célozta meg.

A Flybe megérkezésével Budapestről már hat légitársaság repül London öt repülőterére. A Wizz Air Lutonba, a Ryanair Stantedre, az easyJet és a Norwegian Gatwickre, míg a hálózatos formában működő British Airways Heathrowra közlekedik. A nyári menetrendben mintegy 190 heti járat repül Budapest és london között.

G-FBJG_Flybe_Embraer.jpg

Az exeteri székhelyű légitársaság Európa legnagyobb független regionális fuvarozója. Éves utasforgalma tavaly 8,2 millió volt, a társaság kiigazított eredménye 5,5 millió font volt 2015-ben, egy évvel korábban 25,5 millió fontos veszteséggel zártak.

Flottájuk regionális típusokból, így ATR-ekből, Embraerekből és Bombardier Q400-asokból áll, 81 gépével a társaság mintegy száz célállomásra repül. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail