Halálra kínozták a kétgyermekes apát

Az angol kriminalisztika egyik legállatiasabb cselekményének bűnpere vette kezdetét a newcastle-i koronabíróságon. A négy vádlott közül három fehér angol – és nő. Az indíték: a sértett állítólag ellopott 300 fontot.

A Mirror beszámolója alapján.

Az esküdtek egyikének nyilatkozata szerint a középkort idézte az a kínzássorozat, amelyet a 43 éves Jimmy Proutnak el kellett szenvednie, mielőtt a halál – alighanem megváltásként – beállt nála. Mindezért négy embert vonnak felelősségre. Paul Greaveny ügyész, királyi tanácsos az esküdtszékkel közölte, hogy Zahid Zaman (43), Myra Wood (50), Kay Rayworth (56) és Ann Corbett (26) pénzügyi vitából kifolyólag követték el a rémtettet.

NCJM_Jimmy-Prout-09-copyED.jpg

Zaman már 2015-ben súlyosan bántalmazta a sértettet

Az ügyész a vádbeszédben elmondta, hogy a vádlottak miként verték ki Prout fogait egy kalapács és véső igénybe vételével, hogyan kényszerítették, hogy vesse alá magát egy kutya nemi vágyainak. Felhívta az esküdszék figyelmét arra, hogy a sérülések, amelyeket Prout – egy héttel a halála előtt – elszenvedett, annyira borzalmasak voltak, hogy az esküdteknek uralkodniuk kell az érzelmeiken, amikor eléjük tárják majd a vonatkozó bizonyítékokat.

A brutális geng első embere és a rémtett értelmi szerzője Zahid Zaman volt, aki korábban egy autóbaleset miatt tolókocsiba kényszerült. Személyesen metszette fel áldozata herezacskóját, hogy az egyik herét onnan kivéve Prouttal megetesse. Ugyancsak az ő ötlete volt, hogy kutyával hágassák meg a férfit, akinek megcsonkított tetemét egy gazos, elhagyott területre hajították ki, körülbelül száz méterre a háztól, amelyben Zaman, az áldozat és Myra Wood együtt laktak a North Tyneside-i Percy Mainben.

NCJM_Jimmy-Prout-03-copy.jpg

Hat hétig bomlott a hulla az elhagyatott területen, ott, ahol a képen a rendőr áll

North Tyneside kerület Newcastle upon Tyne-tól keletre található. Ez a vidék valaha a szénbányászat és a nehézipar egyik fellegvára volt, ma az országos átlagnál magasabb, 3,2 %-os a munkanélküliség, és a kerület 354 régióból a 69. legfejletlenebbnek számít. Jellegzetes fehér gettó, több mint 95 %-os szegény fehér lakossággal – jó része tipikus „little Englander”. A térség vezető politikai ereje megingathatatlanul a Munkáspárt.

corbett26.jpg

Ann Corbett 26 évesen lett a pakisztáni hóhérsegédje

Az elkövetőket vagy nem izgatta, hogy személyükre pillanatok alatt fény derül, vagy nem voltak tisztában a térfigyelő kamerák működésével, amelyek egy alkalommal Ann Corbettet rögzítették, amint Prout hátát lökdösve betereli a férfit a St Stephen's Way-en lévő házba néhány nappal halála előtt, egy alkalommal pedig mind a négy vádlottat felvette, amint a sértettet – annak halála előtt órákkal – kísérik.

A holttestet a gazos, elhagyatott területen hetekig nem találta meg senki. Ann Corbett és Kay Rayworth jóval később tértek vissza oda, hogy áldozatuk bankkártyáját elvegyék és a hullát „megkopasszák” – amikor az már bomlásnak indult.

NCJM_Jimmy-Prout-04-copy.jpg

Rendőrök a St Stephen's Way-i háznál

A kínzások és megalázások zömét négyesben hajtották végre a vádlottak – tehát a három nő nem csupán jelen volt, hanem aktívan részt is vett mindenben.

Minderre az iszonyatra azért került sor, mert Jimmy Prout már 2015 óta Zahid Zalman haragjának céltáblája volt. Prout ugyanis állítólag ellopott háromszáz fontot egy közös ismerősüktől. Az év november 27-én kénytelen is volt bemenni a North Tyneside-i Általános Kórházba, ahol dr. Martin Anfield rögzítette a sérüléseit: zúzódások és horzsolások voltak a karján, fején, arcán, lábán és hátán, bal vállán, bal felsőkarján késszúrások, sőt, már akkor is megvágták a herezacskóját, bár ki még nem herélték. Prout bal vállcsontja meg is repedt, és később a sérüléseiről készült képeket kitette a Facebookra; ezeket most bemutatták az esküdteknek.

Myrawood50.jpg

Myra Wood, aki egy házban lakott Prouttal és Zamannal

Zamant uralkodni vágyó, manipulatív és bosszúálló természetű férfiként ismerte az egész környék, és mindezen nem segített, hogy a balesete miatt megbénult és tolókocsiba kényszerült. Még ebben az állapotában is képes volt a szerencsétlen Jimmy Proutot terrorizálni.

Egy alkalommal levelet is hamisított a ház tulajdonosnője nevében – aki egyébként a helyi tanácsnál dolgozik –, kimondottan azért, hogy rasszistának tüntesse fel a nőt. „Kedves Mr. Zaman”, állt a hamisítványban. „Maga egy kibaszott paki kurafi, egy bevándorló segélycsaló, aki csak állítja, hogy mozgássérült. Mi itt a tanácsnál úgy véljük, hogy maga probléma, maga bajkeverő, aki azt állítja, hogy áldozat, holott nem egyéb, mint szemét.

kayrayworth.jpg

Kay Rayworth, aki később Corbett-tel együtt visszament, hogy a bomló hullát kirabolja

Azt tanácsoljuk magának, válasszon a következő lehetőségek közül: a) Költözzön el, miután mi nem vagyunk érdekeltek abban, hogy magának segítsünk. b) Hagyjon fel a rendőrségnek való nyögdécseléssel, mivel elegük volt nekik is. c) Fogadja el, hogy maga egy kibaszott paki kurafi, és nem mozgássérült, hanem egy bevándorló segélycsaló. Ebben egyetért az összes osztály és dolgozó...

Mindent összevetve, miért nem öli meg magát és spórol meg nekünk rakás pénzt, hiszen az élete olyan rossz az állítólagos gyűlöletbűncselekmények miatt.

Őszinte tisztelettel: Dawn Statham”

HSR_NEC_280316Prout_1JPG.jpg

Jimmy Prout. Negyvenhárom évesen kínhalált halt

A tárgyalás várhatóan június közepén ér véget.

r   e   k   l   á   m

vampiurhorpszkop.jpg


vissza

facebooktwitteremail