Késes merénylőt fogtak a Whitehallnál

Őrizetbe vettek a Parlament épületének közelében egy embert, akinél késeket találtak. A Scotland Yard közölte, hogy sérülés nem történt.

white01.jpg

Személyazonosságát egyelőre titkolják

A rendőrség első tájékoztatása szerint „kisebb, ellenőrzés alatt tartott incidensről” van szó. A Scotland Yard nem sokkal később közölte, hogy az illetőt fegyverként is használható eszköz birtoklása és terrorcselekményre tett előkészületek gyanújával vették őrizetbe.

A csütörtök délután közzétett rendőrségi felvételek tanúsága szerint a gyanúsítottat a parlament környékén járőröző fegyveres rendőri osztag tagjai a földre teperték, majd egy rendőrautóval elszállították.

whitehall4.jpg

A helyszínen egy barna hátizsák, mellette két kés volt látható a földön

A kormányzati negyed főutcája, a Whitehall egyik sávját egy szakaszon a vizsgálat idejére lezárták, de a parlament tágabb környezetében zavartalan volt a gyalogos- és a járműforgalom.

A helyszín közvetlen közelében március 22-én egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a Westminster híd járdáján, majd a parlamentnél késsel megölt egy rendőrt. A támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a helyszínen agyonlőtték. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail