Jamie Oliver újabb 3 évig a Channel 4-nál

A sztárszakács újabb hároméves exkluzív szerződést kötött a Channel 4 tévécsatornával. A megállapodás részeként fogják bemutatni ősztől Jamie Oliver Quick and Easy című új sorozatát.

jamie-oliver.jpg

Jamie Oliver kötelezettséget vállalt arra is, hogy a Jamie and Jimmy's Friday Night Feast című sorozatát 12 újabb epizóddal egészíti ki. A Quick and Easy című új tévésorozata nyolcrészes lesz, és szakácskönyv is készül belőle a Penguin gondozásában

„Sokszor a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. Képtelen vagyok elhinni, hogy 20 év kellett ahhoz, hogy csupán öt alapanyagra koncentrálva gondoljak ki ételeket, 'gyilkos' kombinációkat és főzési technikát, amelyek a legizgalmasabb főzésekhez vezethetnek”, idézte Olivert a Guardian.

A sztárszakács 1999-ben kezdte karrierjét a BBC A pucér szakács című sorozatában, majd 2002-ben igazolt át a Channel 4-hoz, amellyel azóta töretlen az együttműködése.

_jamiesitalianbudapest_budaivar_2.jpg

A budapesti Jamie's

Jamie Olvier televíziós sikereit idén beárnyékolta, hogy kénytelen volt bezárni hat nagy-britanniai olasz éttermét, mert a font meggyengülése megdrágította az olaszországi alapanyagok beszerzését. Az étterembezárások okai között szerepel a vendégek számának csökkenése és az alkalmazottak képzésében tapasztalt nehézségek is.

Az étteremlánc azonban külföldön folytatja a terjeszkedést, Nagy-Britannián kívül 22 új vendéglő megnyitását tervezik – Düsseldorftól Reykjavíkig – partnerek bevonásával. Jamie Oliver cégének jelenleg 42 étterme van Nagy-Britanniában, külföldön további 36 vendéglátóhely – egy Budapesten – viseli a Jamie's Italian nevet. Az új éttermek megnyitásával birodalma 100 éttermet számlál majd.

oliver.jpg

Az éttermek létfontosságúak a cégbirodalomban, 2015-ben ők hozták 158 millió fontra rúgó bevételeinek háromnegyedét. A vállaltbirodalom adózás előtti nyeresége 2015-ben 10,2 millió fontot tett ki, ami Jamie Olivernek 3 millió fontnyi osztalékot jelentett. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail