A Hamasz megfenyegette Izrael biztonsági vezetőit

A Gázai övezetet megszállva tartó Hamasz terrorszervezet rövid videoüzenetben megfenyegette Izrael biztonsági vezetőit, köztük Avigdor Liberman védelmi minisztert és Gadi Ejzenkot vezérkari főnököt, bosszút ígérve Mázen Faha Hamasz-vezető múlt pénteki likvidálásáért.

Mazen-Fukha-Hamas-commander-assassinated-cropped-e1490535353634-620x435.jpg

Ő volt az

A Hamasz-közeli Siháb hírügynökség tette közzé elsőként a videoüzenetet, amelyben célkeresztben látható Liberman és Ejzenkot, valamint Nadav Argaman, a Sin Bét (Sabak) belbiztonsági szolgálat vezetője, Joszi Kohen, a külföldi hírszerző szevezet, a Moszad igazgatója, Aviv Kochavi, a katonai hírszerzés volt főnöke, Gilád Erdan belbiztonsági miniszter és David Zini tábornok, az Oz kommandó parancsnoka.

mazen.jpg

Utolsó útja

A Hamasz bosszút ígér Mázen Faha meggyilkolása miatt. Izrael nem ismerte el, hogy emberi likvidálták Fahát, de a Hamasz a zsidó államot vádolja a terrorista megsemmisítésével.

mqdefault.jpg

Ávigdor Lieberman védelmi miniszter célkeresztben

Fahát az otthona előtt lőtték agyon pénteken a Gázai övezetben. Az al-Hajat pánarab hírlap szerint támadói a tenger felől érkeztek, majd arra is távoztak dolguk végezte után.

Gadi-e1490816199842.jpg

A vezérkari főnök se lopta be magát a terrorszervezet szívébe

Az izraeli katonai rádió arról számolt be, hogy az izraeli hadsereg küldöttei korábban több alkalommal is felkeresték Faha Nyugati Parton élő apját, és arra kérték, bírja rá fiát Izrael-ellenes tevékenységének abbahagyására; meg is fenyegették a férfit, hogy az izraeli biztonsági erők karja messzire elér. Izrael szerint Mázen Faha Ciszjordániából végrehajtott merényleteket szervezett Izrael ellen. ((MK/MTI)


vissza

facebooktwitteremail