Palesztin gyűlöletre nevelés angliai adófizetők pénzén

Jóllehet Anglia tavaly vizsgálat tárgyává tette a palesztinok segélyezését, még mindig milliókat szánnak „humanitárius” célokra, köztük arra az iskolarendszerre, ahol történelem helyett nettó hazugságokat tanítanak, és arra nevelik a gyerekeket, hogy gyűlöljék és gyilkolják a más vallásút: főleg a jahudot.

Daily Mail tényfeltáró cikke gyomorforgató megvilágításba helyezi az 1967 után kitalált, azóta is a nagy halált eljátszó „palesztin nép” iskoláiban folyó oktatást és nevelést, amelyet egyebek között – sok esetben tudtuk nélkül – nagy-britanniai adófizetők, köztük sok tízezer magyar áttelepült, finanszíroznak.

Nagy-Britannia nem elhanyagolható összegeket öl segély formájában olyan palesztin iskolákba, amiket gyilkosok és iszlamista militánsok után neveztek el, és amelyek nyíltan támogatják a terrorizmust, növendékeiket pedig arra tanítják, hogy gyerekgyilkosokban lássák a példaképüket.

A Mail on Sunday vizsgálata szerint jelenleg huszonnégy olyan palesztin iskola üzemel, amely terroristáról kapta a nevét. Négy névadó azon terroristák közül került ki, akik gyilkos merényletet hajtottak végre izraeli olimpikonok ellen 1972-ben Münchenben. De neveztek el iskolát Ahmed Jaszín sejkről, a Hamasz terrorszervezet megalapítójáról és Amin al-Husszeini jeruzsálemi nagymuftiról, Hitler és Himmler szövetségeséről is, aki a bosnyák és albán muzulmánokból állott Handzsár SS-alakulat létrejötténél bábáskodott.

Valamennyi intézmény tanári kara teljes erőbedobással tüzeli tanítványait a zsidó állam ellen, és a pedagógusok a terroristákat teljes természetességgel tüntetik fel hősöknek.

childrenkillingisraelisoldier1203.jpg

Izraeli katona kivégezve az iskolai darabban

Az úgynevezett „mártírok” képei forradalmi jelszavak és szimbólumok társaságában díszelegnek a falakon, tinédzser terroristák után neveznek el sporteseményeket, a gyerekeknek pedig olyan darabokat tanítanak be, amelyekben izraeli katonákat gyilkolnak meg nyílt színen, és az erről készült képeket kiposztolják a Facebookon. Jellemző volt annak a focitornának az elnevezése, amely egy 13 éves, izraeli járókelőket késsel összeszurkáló suhancról kapta a nevét. Tizenöt éves bűntársát a helyszínen agyonlőtték.

A palesztin pedagógusok ma már nyíltan lépnek fel, és nem látják értelmét a kettős beszédnek, vagy annak, hogy a brit és más külföldi adományozók felé tagadják a nyilvánvalót, legfeljebb elbagatelizálják a történteke vagy arra tesznek néha homályos ígéreteket, hogy megnyesegetik a vadhajtásokat, a teljesen átpolitizált, zsidógyűlölettől fűtött tananyagba azonban semmiféle beleszólást nem tűrnek, és magatartásuk alighanem sokban felelőssé tehető azért, hogy tizenéves támadók terrormerényletek tucatjait követték el és még többet kíséreltek meg az elmúlt egy-két évben. Szeptemberől a pénzek fejében jelentős változtatásokat kellett volna végehajtaniuk a tanterven – ki kellett volna például szanálni belőle a dzsihádista Korán-idézeteket –, ezt azonban csak papíron tették meg, a valóságban szégyentelenül viszik tovább a korábbi vonalat.

„Elmondom, hogy működik ez”, nyilatkozta a Mailnek Anvar Abu Kvak ramallahi angoltanár. „Pénzért folyamodnak, megkapják, amit kértek, és azt állítják utána, hogy el fognak távolítani bizonyos dolgokat a tankönyveinkből. Majd az igazgatók megmondják a tanároknak, hogy súlyt helyezzenek az igaz dolgok tanítására. Minek is hallgatnánk a külföldi adakozókra? Ők a pénzükkel a politikusokat és a közszolgákat vásárolják meg, nem pedig minket, akik a gyerekeket tanítjuk.”

Egy prominens nyugati parti iskola igazgatója, akit a Daily Mail arról kérdezett, mit mondana annak a tanulójának, aki azzal fenyegetőzik, hogy izraeliek ellen követ el támadásokat, ezt a választ adta: „Azt mondanám nekik, Isten nevében, eredjetek.”

3E2CA65F00000578-0-image-m-9_1489267888491.jpg

A Khalil al-Vazir leányiskola udvarában álló emléktábla tanúsítja, hogy az intézményt az Európai Unió pénzén hozták létre

A palesztinok a világ leginkább eltartott „népe”, ha az egy főre eső támogatásokat számoljuk. A virtuális ország virtuális államának fenntartása nagyon is valódi százmilliókat emészt fel. A nyugati adakozók vagy nem tudják, vagy csendben tudomásul veszik, hogy az „oktatásra” szánt összegek valójában az eszelős gyűlöletkeltést szolgálják. Ám egyetlen angliai adófizető sem ringathatja magát abba a tévhitbe, hogy a pénzén kizárólag az oktatást támogatnák. Az Izrael által elítélt terroristák, illetve az öngyilkos merényletek során másvilágra jutó szörnyegetek családját és rokonságát is a Nyugat által adományozott pénzekből támogatják bőkezűen.

Brit pénzekből fizették ki több ezer palesztin állami alkalmazott fizetését az elmúlt kilenc évben. Java részt sine cura, azaz névleges állásokról van szó, amelyek gazdái közül sokan második, valódi állással még több pénzt kerestek. Ezen összegek folyósítását csak három hónappal ezelőtt szüntették meg.

nintchdbpict000113593937.jpg

Nyugati pénzen kinevelt rendzavarók

A Daily Mail jó ideje folytat kampányt nem csak a palesztinoknak, de a legkülönfélébb rendű és rangú diktatúráknak, zsarnokságoknak vagy épp fejlett országoknak folyósított brit segélyek ellen, amelyek összege eléri a 12 milliárd dollárt.

Joan Ryan, az Izrael Munkáspárti Barátai szervezet elnökasszonya, Észak-Enfield képviselője azt állította, ő a maga részéről támogatja a palesztinok segélyezését, de meg kell tőlük követelni, hogy a feltételeket mindenképp tartsák be. Ryan elfogadhatatlannak tartja, hogy a Palesztin Hatóság antiszemitizmusa megmérgezze a fiatal lelkeket és ezzel még elérhetetlenebbé váljon a kétállami megoldás.

Ez utóbbi azt jelentené, hogy a zsidó állam mellett létrejönne egy nemzetközileg elismert palesztin állam is. A megoldás egyik legfőbb akadálya, hogy a hivatalos palesztin álláspont csak egyetlen – arab – állam létrejöttét tudja elképzelni, azt is Izrael helyén.

muugrabi.jpg

Lányok játszanak a Dálál Mugrábi gimnázium előtt. Mugrábi 1976-ban véghezvitt terrorcselekménye 37 emberéletet követelt. A meggyilkoltak közül tizenketten gyerekek voltak

Nagy-Britannia az idén 25 millió font sterlinget szán a Palesztin Hatóság mintegy harmincezer, elsősorban az oktatásban és az egészségügyben tevékenykedő alkalmazottjának fizetésére. Az Európai Unió – amelynek költségvetése tíz százalékát London állja – ennek több mint tízszeresét, 272 millió fontnak megfelelő eurót folyósít. Ennek a pénznek több mint fele megy oktatási, egészségügyi és szociális célokra – nem csak a Fatach uralta Nyugati Partra, de a Hamasz terrorszervezet igájában lévő Gázai-övezetbe is.

Eközben a palesztin oktatási minisztérium fákat ültet „a folytatódó népi felkelés” során likvidált terroristák emlékére, hogy ezzel is erősítse „a földhöz tartozás érzetét”.

abu.jpg

Falfestmény a Khalil al-Vazir lányiskolától nem messze Abu Dzsihád PFSZ-terroristáról, aki 125 izraeli erőszakos haláláért volt felelős

dalasl.jpg

Dálál Mugrábi

A palesztin iskolások körében rendkívül nagy a tömeggyilkos nő, Dálál Mugrábi nimbusza, akinek 1976-ban véghezvitt terrorcselekménye 37 emberéletet követelt. A meggyilkoltak közül tizenketten gyerekek voltak. Róla is neveztek el iskolát, és a Daily Mail érdeklődésére egy hebroni oktatási illetékes egyszerűen azt válaszolta, ők nem tartják Mugrábit sem terroristának, sem gyerekgyilkosnak, és nem érti, mi azzal a probléma, ha egy mártírjuk után iskolát neveznek el. Mialatt a riporter az illetőt kérdezgette, annak egy kollégája USAid matricákat ragasztgatott arra a huszonöt számítógépre, amit nemrég kapott ajándékba Amerikától a hebroni önkormányzat.

A hihetetlenül korrupt palesztin államgépezet a baksisokon kívül kizárólag külföldi pénzeken élősködik létrejötte, 1993 óta. Mint ismeretes, Barack Obama elnökként utolsó tettével 221 millió dollárt adományozott a Palesztin Hatóságnak, amely az elmúlt 23 évben körülbelül 14 milliárd fontnak megfelelő összeget söpört be külföldről. A külföld adakozási kedve az utóbbi időszakban csökkent, és ez komoly finanszírozási gondokat is okozott, no nem a terroristák családtagjainak, akik évente ma is 246 millió fontnyi segélyt élveznek.

Nabil Szamara, egy 850 diákot oktató iskola igazgatója, aki két alkalommal is megjárta a börtönt terrorszervezethez tartozásért, illetve azért, hogy a tanárokat erőszak szítására bujtogatta, elmondhatja magáról, hogy áldásos tevékenységének is köszönhetően öt diákját lőtték agyon különféle demonstrációkon pedagógusi pályafutása alatt, és körülbelül húsz tanítványát börtönözték be. „Amíg a megszállás folytatódik, számunkra lehetetlen, hogy ne szítsuk az erőszakot”, mondja. „A szabályokat az adományozók diktálják, én azonban Palesztina szeretetére oktatom diákjaimat. (…) Palesztina földrajzát [vagyis az olyan térképeket, amelyek Palesztinát Izrael helyén tüntetik fel – M.K.] eltávolították a tananyagból. Nem lenne szabad ilyen feltételek mellett pénzeket elfogadnunk. Az én dolgom az, hogy történelmünket, fölrajzunkat és vallásunkat a gyerekeknek megtanítsam.” Igaz viszont, hogy az izraeliekkel szembeni erőszakot Szamara nem támogatja. Szerinte nem kődobálással, hanem azzal kell harcolni, hogy jogászok vagy tanárok lesznek a gyerekekből.

Priti Patel.jpg

Piri Patel

Piri Patel, a nemzetközi fejlesztésekért felelős miniszter asszony még tavaly októberben a felfüggesztette – de meg nem szüntette egyszer és mindenkorra – a palesztinoknak szánt brit pénzek folyósítását. Akkor az váltotta ki az országos felháborodást, hogy a PFSZ az angol adófizetők pénzéből százezer fontot továbbított a Hamasz egyik bombagyárosához. Patel kijelentette: az egész 12 milliárdos brit segélyezési rendszer felülvizsgálatára is szükség van.

Mint azzal a Magyar Kroki több cikkben is foglalkozott, sokak számára visszatetsző, hogy Anglia Indiát segélyezi, ocsmány diktatúráknak juttat pénzeket, vagy hogy a kedvezményezettek közt ott vannak a világ legkorruptabb államai is.


vissza

facebooktwitteremail