2500 font gyorshajtásért!

A megengedett sebességhatárt túllépők akár két és félezer fontsterlinges büntetésre számíhatnak. A mobilozást is felejtsétek el, magyarok. Őfelsége kormánya rendet tesz az utakon.

speeding-fines-776062.jpg

Április 24-én új időszámítás kezdődik az Egyesült Királyság gépkocsivezetői számára, legyenek úrvezetők, vagy olyanok, akik ezzel keresik kenyerüket. Komolyabb szabálytalanság esetén akár hetibérük 175 százalékára is büntethetők. A jelenlegi éves 28 ezer font sterlinges átlag bruttó bér után tehát 942 fonttal lehet szegényebb az, akt azon kapnak, hogy túllépi a száz mérföldes sebességet a sztrádán – ha a trafipax 101 mérföldet mér, már ennyi lehet a tarifa. Egy húszmérföldes zónában történő 41 mérföldes haladás is majdnem egy ezresbe fog kerülni.

Az új szabályok százötven százalékkal növelik a maximálisan kiszabható büntetést – ami eddig ezer font volt, az április utolsó napjaiban már 2500 lesz. Száz fontra számíthatunk, ha a legkisebb büntetést szabják ki ránk.

speeding-fines-mobile-854719.jpg

A kormány nem sokkal korábban zéró toleranciát hirdetett meg a vezetés közben telefonálókkal szemben is. Az ezzel kapcsolatos razzia során százakat kaptak el maroktelefonnal a kézben mozgásban lévő jármű volánja mögött, amiért hatpontos büntetéseket szórtak és kétszáz fontokat kaszáltak. A másodjára is elkapott bűnös a bíróságra kerülhet, megfoszthatják jogosítványától és ezer fontjától. Azok, akik jogosítványukat frissiben kapták meg, legott el is veszíthetik, és jól teszik a teherautóvezetők is, ha vigyáznak a telefonálással, nekik ugyanis ez az állásukba kerülhet.

speeding-fines-854707.jpg

Őfelsége kormánya azt a célt tűzte ki maga elé, hogy rendet tesz a brit utakon, és azokat a világ legbiztonságosabb útjaivá teszi. Ennek érdekében a balesetet okozók büntetési tételei is emelkednek, így ha valakit közúti veszélyeztetés miatti emberölésben találnak bűnösnek, az minimum tizennégy (!) évet fog ülni, de az is lehet, hogy életfogytiglant kap.

A UK-ben semmit nem lehet elintézni "okosban"!

Vigyázzatok magatokra, vigyázzatok a többi emberre!


vissza

facebooktwitteremail