Hillary Clinton visszatérne a közéletbe

Hillary Clinton a pennsylvaniai Scrantonban, néhai édesapja szülővárosában az Ír Nők Társaságának Szent Patrik napi összejövetelén nyilatkozott.

A legutóbbi elnökválasztás demokrata jelöltje azt fejtegette: „Olyan vagyok, mint mostanság sok barátom: nehezemre esik a híreket nézni”. Majd arra sürgette a szerinte megosztott amerikaiakat, hogy fogjanak össze, dolgozzanak együtt a problémák megoldásán. Saját magát állította példának: úgy vélte, hogy ő is ezt tette, amikor first ladyként női vezetőkkel találkozott és az észak-írországi béke megteremtésén munkálkodtak. A megosztottságon azonban szerinte csakis a polgárok lehetnek úrrá, s korántsem a washingtoni elit.

Hillay-in-the-woods-1024x582.jpg

„Készen állok rá, hogy kijöjjek az erdőből”, fogalmazott Clinton, utalva arra az amerikai sajtót bejárt fotóra, amely a Chappaqua melletti erdőben magányosan sétálva mutatta őt, alig két nappal a választási veresége után. A Clinton-házaspárnak a New York államban fekvő Chappaquában van villája.

arialhouse.jpg

Hillary helyében mi biztosan eltöltöttünk volna még darab időt ebben a kies fészekben. Jót tesz az idegeknek

Amerikai sajtóhírek szerint a pénteken este Scrantonban elmondott beszéd csak az első volt Clinton közeljövőben várható közszerepléseinek sorában. A volt elnökjelölt tartja májusban az évzáró beszédet egykori főiskoláján, a massachusettsi Wellesley-ben, s közben könyvet is ír, amelyben állítólag kitér választási vereségére is. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail