Rowlingnak tizennyolc gazdátlan hálószobája van

Petíciót lehet aláírni annak érdekében, hogy J. K. Rowling írónő, az Európára zúduló iszlamista migránsáradat egyik legismertebb angol szószólója ne csak szavakkal, de tettekkel is vegye ki a részét védencei megsegítéséből.

80eacfb9e10ff8a8fae96fd804932f19.jpg

Az ingatlanok egyike Roxfortot idézi

Rowling számos alkalommal fejezte ki szolidaritását a Közel-Keletről érkező menekültekkel a Twitteren. A Harry Potter-saga szerzője a nyitott határok feltétlen híve, és nem egyszer kifejtette már, hogy Európának – és benne Angliának – lényegében kutya kötelessége a háborús övezetekből érkező valamennyi menekültnek menedékjogot adni és ellátásukról gondoskodni.

Az álláspont nem felel meg a nemzetközi jognak, amely szerint a Szíriából vagy Irakból menekülőknek legfeljebb az első, a vonatkozó menekültügyi egyezményekhez csatlakozott biztonságos országig – azaz gyakorlatilag Törökországig, Jordániáig vagy Libanonig – van joguk menekülni, és aki ennél vízum nélkül tovább jön, az nem menekült, hanem közönséges határsértő.

article-2211123-154A6352000005DC-649_634x430.jpg

Ezt a kis kúriát az Isten is szír migránsok befogadására szánta

Rowling élesen támad minden olyan véleményt, ami ellenkezik az övével, és nem ő az egyedüli dúsgazdag, aki így jár el. Lévén a felső tízezer tagja, sokan úgy gondolják, itt az ideje, hogy a valóságban is megmutassa, mi az igazi szolidaritás. Az írónő jó néhány nagy-britanniai ingatlan boldog tulajdonosa, s ezekben az ingatlanokban összesen tizennyolc hálószoba áll üresen.

Jövevények azonban nem csak ezekben helyezhetők el. A házakhoz nem egy helyütt jókora telek is tartozik, amely rendkívül alkalmas arra, hogy ott befogadó központokat alakítsanak ki.

mansion01.jpg

Ezen a Rowling-birtokon százával férnének el migránsok

Amennyiben a menekültválságot meg akarnák oldani, ennek érdelében évente negyedmillió lakásegységet kellene építeni csak Nagy-Britanniában. A menekültek megsegítése, ha Európában tartózkodnak, tízszer annyiba kerül, mint ha az EU a helyszínen oldaná meg ezt a kérdést – állítják a petíció megfogalmazói.

A szupergazdagok adományai, még ha milliókról van is szó, csak csepp abban az óceánban, amelyet az adófizetők zsebéből kihúzott milliárdok jelentenének az elkövetkezendő évtizedekben. A migránspárti elit annál is képmutatóbb, mivel annak tagjai soha nem kényszerülnek rá arra, hogy nap mint nap szembesüljenek környezetükben élő iszlámhitűekkel.

rowlung.jpg

Harry Potter mamája járjon elöl jó példával

A felhívás megfogalmazói azt követelik, hogy J. K. Rowling a következő nyolc évben hozzon létre a saját ingatlanaiban minimum tizennyolc menekültközpontot. Az ide befogadottak álljanak 75 %-ban fiatal, katonakorú férfiakból, miután a valóságban is ez az arány. A petíciót ide kattintva lehet aláírni.


vissza

facebooktwitteremail