Lopjunk 100 font alatt Berkshire-ban!

Könnyen az áruházi tolvajok paradicsoma lehet Berkshire, amelynek rendőrsége általános felháborodást okozott azzal a bejelentéssel, hogy a száz font értékhatárt meg nem haladó tolvajlással nem foglalkozik.

Hugerfordi lakosok döbbenete fogadta a Themze-völgyi Rendőrség őrmestere, Holly Nichols tájékoztatását, miszerint a helyi erőknek nincs arra kapacitása, hogy a kisebb kaliberű áruházi szarkákkal szemben eljárjon. Az üzlettulajdonosoknak azonban ettől még könyvelniük kell mindazt, amit ellopnak tőlük.

Nichols őrmester konkrétan a következőt mondta a hungerfordi városi tanácsi ülésen: „Ne fogunk állandó jelleggel letartóztatgatni embereket és a bíróságra vinni – ez nem praktikus. Például nem szükségszerűen foglalkozunk a száz font alatti bolti lopásokkal. A fő csapásirányaink a személyek elleni erőszak, betörés, gépjárműlopás és így tovább.”

Hungerford-in-Berkshire-777833.jpg

A hunbgerfordi üzlettulajdonosok nincsenek irigylésre méltó helyzetbe

Carolann Farrell városi tanácsnok nem volt benne biztos, hogy jól hallja: „Szóval ha száz font alatt van, akkor maguk nem foglalkoznak vele?”

„Így van”, hangzott Nicholls válasza.

Nem teljesen logikus a döntés, hiszen egy bolti tolvaj bőven talál száz font alatt is kívánatos és jól eladható cikkeket, amit a jóval nagyobb kockázatot vállaló betörő egy szegényebb otthonban nem feltétlenül – ráadásul egy nap akár fél tucat akciót is elkövethet.

Hungerfordban egyebek mellett a következő cikkeket találni 100 fontnál kevesebbért: Logic L20HE15 20" LED tévé, 79 font 99 penny; Kenwood K23CM13 kombinált mikrohullámú sütő 89 font 99 penny; Sony Cyber-shot DSCW810B kompakt kamera, 79 font.

Hungerford eléggé híres a bevásárlóközpontjairól, ugyanis sűrűn látogat ide shoppingolás céljából a cambridge-i hercegné és édesanyja, a Buckberryben élő Carole Middleton.


vissza

facebooktwitteremail