Mundruczó is Londonban fog izgulni

Nemzetközi Operadíjra jelölték Mundruczó Kornél legújabb operarendezését, Leos Janácek cseh zeneszerző Makropulosz-ügy művét, amelyet az antwerpeni Opera Vlaanderenben állított színpadra a magyar rendező.

mundroczo.jpg

Mundruczó Kornél munkája a legjobb új produkciók között esélyes az operavilág egyik legrangosabb díjára. Magyar rendező előadása először került a jelöltek közé a díj történetében.

A jelöltek listáját a legnevesebb nemzetközi operakritikusokból és intendánsokból álló grémium állítja össze, amelynek elnöke az Opera Magazine szerkesztője, John Allison. A kritikusok között van a Sunday Times, a Daily Telegraph, a Times, a Financial Times, az Australian, a kínai Opera magazin és az Opernwelt vezető zenekritikusa.

160612_Makropulosz_ugy_GMS_40_resize.JPG

A díjakat május 7-én, a londoni Coliseumban adják át, többek között olyan kategóriákban, mint a legjobb kórus, a legjobb karmester, a legjobb díszlettervező, a legjobb rendező, legjobb női, férfi és fiatal énekes, a legjobb fesztivál. Díjazzák a legjobb operatársulatot és a legjobb felvételeket is, és átadják az Opera Magazine által szponzorált Olvasók díját is.

Mundruczó-Kornél-1000x674-e1424631604896.jpg

A Nemzetközi Operadíjat Harry Hyman brit mecénás alapította, patrónusai között van a világhírű spanyol tenor, Plácido Domingo.


vissza

facebooktwitteremail