Húszfontost gyújtott a csöves előtt

Egy húszfontos bankjegyet próbált elégetni egy hajléktalan szeme láttára Ronald Coyne, a Cambridge Egyetem hallgatója.

ronald-coyne.jpg

„Meggondolatlan és kegyetlen tettnek” nevezte Ronald Coyne cselekményét a szépreményű fiatalember édesanyja, miután a bunkóságról készült videofelvétel napvilágot látott a Snapchaten.

Coyne, aki házassága révén távoli rokona Nicola Sturgeon skót miniszterelnök asszonynak, az esetet követően elveszítette tagságát a Cambridge University Conservative Associationben (CUCA). A szervezet szóvivője „borzadálynak és visszataszítónak” nevezte az incidenst, és kijelentette: ilyen embereknek nincs helyük a CUCA-ban, amelyet „épp annyira nem jellemzett ezzel a viselkedésével, mint bármilyen más diákszövetséget, aminek esetleg tagja”. A szóvivő hangsúlyozta, hogy a szervezet teljes mértékben elhatárolódik a bankjegyégetéstől.

ronald-coyne-2 (1).jpg

A tahóság annál is érthetetlenebb, mivel Coyne számára nem volt ismeretlen a hajléktalanok világa. Korábban két évig önkéntesként dolgozott egy edinburghi hajléktalanszállón.

Coyne, aki a Pembroke College-ben tanul, törölte magát minden társadalmi felületről az interneten. Cselekményét azzal igyekszik jóvá tenni, hogy ismét hajléktalanokat segítő karitatív munkába fogott: teát, kávét, szendvicset szolgál fel az utcán élőknek.


vissza

facebooktwitteremail