Trump Obamát vádolja a kiszivárogtatásokkal

Donald Trump amerikai elnök szerint a kiszivárogtatások és a tiltakozó akciók hátterében elődje áll. „Soha nem tudni, hogy mi történik a színfalak mögött”, fogalmazott, de szerinte biztos, hogy Obama és az emberei vannak a háttérben.

A republikánusokhoz közel álló Fox televízió riportere kérdezett rá arra: nem gondolja-e az elnök, hogy a kormányzati kiszivárogtatások és a republikánus politikusok lakossági fórumain tapasztalt tiltakozások hátterében Barack Obama volt elnök áll-e, mire Donald Trump határozott igennel válaszolt. Az elnök szó szerint kijelentette: „azt gondolom, hogy Obama van a háttérben. Azt is gondolom, hogy ez politika. Ez így működik”.

berkeley.jpg

 

„Soha nem tudni, hogy mi történik a színfalak mögött”, fogalmazott Trump, de hozzátette, hogy szerinte biztos, hogy Obama, illetve az emberei vannak a háttérben. Hangsúlyozta, hogy ezek a kiszivárogtatások nagy kárt okoznak a nemzetbiztonságnak, egyúttal leszögezte: tudja, hogy a politika ilyen, ezért arra számít, hogy a kiszivárogtatások folytatódnak.

_92389403_trump_getty.jpg

A CNN az interjúval kapcsolatban megkereste a volt elnök, Barack Obama irodáját, amely azonban egyelőre nem kommentálta Donald Trump megjegyzéseit. A televízió szeriint több szervezet segít a civileknek a lakossági fórumokon történő részvételben és tiltakozásokban. A CNN megemlítette a Soros György által támogatott MoveOn.org szervezetet, valamint az Organizing for Action nevű szervezetet. Ez utóbbiról a megjegyezte: Obama kampánycsapatának munkatársai hozták létre, és 14 profi szervező is van köztük, akik arra tanítják a helyi aktivistákat, hogyan juttassák hatékonyan kifejezésre a Trump-kormányzattal szembeni gyűlöletüket. (MK/MTI)


vissza

facebooktwitteremail