Muhammad Ali fiát feltartóztatták a repülőtéren

A 2016-ban elhunyt rasszista fehérellenes ökölvívó, az iszlámra áttért Cassius Clay alias Muhammad Ali azonos nevű fiát feltartóztatták a bevándorlási hivatal munkatársai a floridai Fort Lauderdale repülőterén, és csak hosszas kérdezősködés után engedték vissza az Egyesült Államokba.

Az eset még február 7-én történt, ám ifjabb Muhammad Ali ügyvédje, Chris Mancini, csak szombaton hozta nyilvánosságra a kentuckyi Louisville város Courier-Journal című újságjának adott interjújában.

10193625_muhammad-ali-jr-writes-poem-to-his-father_b60399d7_m.jpg

A 44 éves Muhammad Ali anyjával, Khalilah Camacho-Alival – a néhai bokszoló második feleségével a képen – tért vissza Jamaicából, amikor Fort Lauderdale repülőterén feltartóztatták. Anyját, aki ugyancsak amerikai állampolgár, szinte azonnal továbbengedték, mert volt nála egy fénykép, amelyen együtt látható bokszlegenda férjével. Fiánál azonban nem volt hasonló fotó, ezért két órán keresztül faggatták a többi között arról, hogy honnan ered neve, hogy muzulmán vallású-e. Mivel utóbbira igennel felelt, még hosszabbra nyúlt az interjú.

Muhammad-Ali-Dying-1.jpg

Cassius Clay élete alkonyán

A bevándorlási hivatal munkatársai nem kommentálták az esetet. Arra hivatkoztak, hogy „magánúton utazók ügyét nem vitathatjuk meg, és az Egyesült Államokba érkező minden utast ellenőrzésnek vetünk alá”. (MK/MTI)


vissza

facebooktwitteremail