Szellemgép Anglia egén

Számosan látni vélték a Peak District felett a RAF egy titokzatos sugárhajtású gépét. Van, aki párhuzamos világ látogatójáról beszél, ilyen gép ugyanis nem létezik.

A Douglas Dakota típusú repülőt többen észlelték, és számos helybélinek hátborzongató élménynek bizonyult a találkozás. A Royal Air Force utoljára jó hatvan évvel ezelőtt használta ezt a modellt. Egy példány – mint arra az idősebbek még emlékeznek – épp a környéken járt szerencsétlenül. A helyet, ahol lezuhant, azóta Dark Peaknek, Sötét Csúcsnak nevezik, és a helyiek számára a hírneve a Bermuda-háromszögével vetekszik.

ghost-plane-peak-district-uk-829578.jpg

A legutolsó ismert észlelés a bakewelli Sandra Hollandtől származik, aki hangtalanul szárnyaló Douglas Dakotát vélt látni a Peak District felett. Sandra a Derbyshire Timesnak nyilatkozta: „Hazafelé tartottunk az orvostól, amikor a lányom egyszer csak felkiáltott: hát az meg mi?”

„Sohasem láttam semmi ehhez foghatót. Úgy festett, mintha meglehetősen gyorsan gurulna és belénk akarna rohanni. Az oldalán haladt, aztán eltűnt – nagyon furcsa volt és komolyan besokkoltunk tőle.”

ghost-plane-peak-district-uk-767545.jpg

Egy másik helyi lakos, Pam Orridge évekkel ezelőtti élményét idézte fel. Ő a fiával autózott, amikor hirtelen megpillantott egy rendkívül alacsonyan feléjük haladó repülőgépet. Annyira közel volt a földhöz, hogy ők is azt hitték, karambol lesz, de a jelenés ismét csak oldalra billent, azután eltűnt. A típust nem tudták azonosítani. Hasonló élményben volt része ugyanazon a környéken Pam unokájának és annak barátjának.

Nem ez az első eset, hogy repüléssel kapcsolatos kísérteties események történnek. 2015-ben lét szemtanú a RAF egy 1943-ban hősi halált halt pilótáját vélte látni Northumberlandben. A jelenés az út mentén stopolt, de amikor megálltak neki, köddé vált.

A Magyar Kroki tavaly számolt be Derbyshire környékéről második világháborús Lancaster és Liberator gépek feltűnéséről, nem sokkal azután, hogy elhunyt a németországi gátromboló hadműveletek egyik utolsó pilótája, Les Munro hadnagy.


vissza

facebooktwitteremail