Angela Lansbury is a Mary Poppinsban

Angela Lansbury játssza majd a léggömbös nénit a Mary Poppins visszatér című Disney-filmben, számolt be az Independent.

A 91 éves Golden Globe-díjas és Oscar-életműdíjas színésznő, akit több televíziós sorozatból (Gyilkos sorok, Különleges ügyosztály) is ismerhetnek a nézők, legutóbb a Mr. Popper pingvinjei és a Miss Daisy sofőrje című filmekben jelent meg a filmvásznon.

A 2018 karácsonyán mozikba kerülő mesefilm szereposztásáról korábban már kiderült, hogy a csodálatos nevelőnőt Emily Blunt alakítja, Lin-Manuel Miranda a lámpagyújtogató szerepét kapta, a 91 éves Dick van Dyke pedig, aki ötven éve az eredeti Mary Poppins-filmben is feltűnt, szintén játszik egy kisebb epizódban. A további szereplők között van még Meryll Streep, Ben Wishaw, Emily Mortimer és Colin Firth is.

Dick-van-dyke-e-angela-lansbury-nel-cast-di-mary-poppins-returns-wpcf_400x225.jpg

Van Dyke és Lansbury kilencvenen túl is kamera elé állnak

A Mary Poppins című zenés filmet Julie Andrews főszereplésével 1964-ben mutatták be. A Disney évek óta dolgozik a folytatáson. A filmet Rob Marshall rendezi P. L. Travers regényei nyomán.

A musical forgatókönyvét David Magee írta. A film zenéjét Marc Shaiman komponálja, az eredeti betétdalokat szintén Shaiman szerzi, a dalszövegíró Scott Wittmannel.

A Mary Poppins visszatér az 1930-as évek gazdasági válságának idején játszódik Londonban. Jane (Mortimer) és Michael Banks (Wishaw) már felnőttek, és egy családi tragédia után Michael három gyerekével együtt felkeresi egykori nevelőnőjüket, Mary Poppinst. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail