Magyar nőkereskedőket ítéltek el Manchesterben

Magyar nőket prostitúcióra kényszerítő bűnözőket ítéltek hosszú börtönbüntetésre.

_93948183_66ef44d5-a607-4060-9bbd-4174f2792c95.jpg

Lakatos, Orgonáné és Petrovics

Lakatos András (32) és Orgona Jenőné 2015 decemberében három fiatal nőt csalt Angliába legális észak-angliai állások ígéretével, majd elvették úti okmányaikat és fenyegetésekkel arra kényszerítették őket, hogy prostituáltként dolgozzanak Bradfordban. Egyiküknek sikerült megszöknie, de a banda harmadik tagja, Petrovics László (38) – azzal az ígérettel, hogy segít neki – visszakényszerítette a prostitcióba.

A manchesteri koronabíróságon lezajlott büntetőper tárgyalásán elhangzott, hogy az embercsempészek áldozatai – akik közül a legfiatalabb 19, a legidősebb 24 éves volt – szegény környezetből érkeztek, és nem vagy alig beszéltek angolul.

Számtalan alkalommal olvasható angliai magyar portálokon, fórumokon, a Facebookon: az olyan angliai – vagy más külföldi – állással kecsegtető ajánlat, amihez nem kell nyelvtudás, kamu, célja pénz kicsalása, vagy – mint ebben az esetben – még rosszabb dolog.

Két áldozatnak naponta akár tíz férfit is fogadniuk kellett, a harmadiknak pedig egy autómosóban kellett férfiakkal közösülnie. Keresetükből ugyanakkor semmit sem láttak, azt a banda tagjai teljes egészében italra, kábítószerekre és szerencsejátékra költötték.

_93948185_a8148c45-5275-492f-94f1-24c6e1941f9b.jpg

Petrovics (balra) és Lakatos facebookos bemutatkozása

Karen Tonge a koronaügyészség részéről hangsúlyozta, hogy az áldozatokat rendszeresen megalázták, dehumanizálták és erőszakkal fenyegették. Ez különösen Orgonáné és Petrovics reszortja volt. Lakatos viszont arról igyekezett meggyőzni az áldozatokat, hogy romantikus kapcsolatban van velük, és ezzel próbálta manipulálni őket.

A vád szerint az áldozatok hatalmas bátorságról tettek tanúbizonyságot.

A manchesteri bíróság Lakatos Andrásra 13 év hét hónap, Orgona Jenőnére nyolc év öt hónap, Petrovics Lászlóra három és fél év börtönbüntetést rótt ki.

(A cikk a hirdetés után folytatódik)

r   e   k   l   á   m

vukod.jpg

r   e   k   l   á   m

Hasonló bűncselekményekért korábban is elítéltek magyarokat Angliában. Két és fél éve egy londoni bíróság három magyar állampolgárra három és tíz év közötti börtönbüntetést szabott ki, mivel egy nagyobb bűnszövetkezet tagjaiként szintén magyar nőket csaltak állásígéretekkel Angliába, ahol prostitúcióra kényszerítették őket.

Néhány hónappal korábban Brightonban ugyanilyen bűncselekmény miatt négy magyar embercsempészt négy és hat év közötti szabadságvesztésre ítélt a helyi bíróság.


vissza

facebooktwitteremail