Putyin Budapesten

A belügyminiszter kijelölése alapján a Terrorelhárítási Központ látja el a szerdán és csütörtökön Budapestre utazó, kiemelten védett személyek, Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter látogatásakor a személyvédelmi feladatokat. Az intézkedések nem jelentik egyetlen demonstráció megtiltását sem.

A nemzetközileg védett személyek biztosítása érdekében a TEK a szükséges személy- és létesítményvédelmi intézkedéseket életbe léptette és ezeket a látogatás végéig fenntartja.

Download.jpg

„Az intézkedés nem jelenti egyetlen demonstráció megtiltását sem, de lehetőséget biztosít a védett személyek biztonságának garantálása és a közlekedési útvonalak biztosítása érdekében számos rendőri intézkedés bevezetésére”, írta a TEK.

Az orosz küldöttség mozgásával párhuzamosan több útvonalon időszakos terelésre, forgalomkorlátozásra, illetve lezárásra kerül sor.

Február elsején, szerdán megkezdődnek a tárgyalások az orosz delegáció és a magyar kormány között. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda délután fogadja Veronika Szkvorcovát, Oroszország egészségügyi miniszterét, majd a megbeszélés után, 16 órakor sajtótájékoztatót tart a két politikus a KKM-ben. Ezután a magyar diplomácia vezetője a Roszatom vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsovval találkozik.

clintorban2.jpg

Szerda este Szijjártó Péter Szergej Lavrov külügyminiszterrel, február 2-án, csütörtök reggel pedig Gyenisz Manturov ipari és kereskedelmi miniszterrel tárgyal. Csütörtökön a déli órákban érkezik Budapestre Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A paksi atomerőmű bővítésének több fontos kérdése, így az orosz ellentételezés is szóba kerülhet a vele folytatott tárgyalásokon, de politikai témákról is egyeztetnek. Politológusi vélemények szerint Putyin és Orbán egyaránt számít arra, hogy Donald Trump hivatalba lépésével új szelek fújnak a világpolitikában, és talán az Oroszország elleni szankciók enyhítésére is sor kerülhet. (MK/MTI)


vissza

facebooktwitteremail