Kőfaragók és balett-táncosok

Mérnökök, ápolók, balett-táncosok és hegesztők jó eséllyel megkapják a Brexitet követően a munkavállalási vízumot a kormány jelenlegi tervei szerint, számol be az Express

jobs101.jpg

Az Egyesült Királyság bevándorláspolitikája 2019 tavaszától nem a jelentkező országától függ majd, hanem a szakképzettségétől, illetőleg attól, hogy az adott szakma képviselőjére szükség lesz-e az országban.

A kormány egy névtelenséget kérő illetékese szerint a gyakorlat az lesz, hogy a munkaadók mindenkori igényeihez fogják igazítani a munkavállalási kérelmek kiadását. Amely szektorokban hiány van – és ma a legtöbb szektor ilyen –, oda a kormány ki fogja adni a vízumokat.

jobs013.png

Ez lesz a helyzet a forrás szerint például az építőiparban, ahol a munkaadók folyamatosan ostromolják a kormányt, hogy ne csak uniós munkaerőt alkalmazhassanak, hanem – ausztrál vagy kanadai mintára – akár távol-keletit is.

A kormány jelenlegi munkerőhiány-listáján szerepel minden rendű és rangú egészségügyi dolgozó, mérnök, tanár, szoftverfejlesztő, hegesztő, balett-táncos és geológus. E szakmák képviselőinek a Tier 2 munkavállalási vízumot szokták kiadni, amennyiben nem uniós áttelepülőkről van szó.

UK-Tier-2-General-Visa-Immigration-Solicitors-London-UK-VISA-LAWYERS.jpg

London és Skócia különleges lehetőségeket kap majd az elbírálásra, hiszen itt a legégetőbb a munkaerőhiány. Nicola Sturgeon skót miniszterelnök és Sadiq Khan polgármester egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy az Unióból való távozás nem áshatja alá Skócia, illetve London gazdaságát, amely nagy számban kívánja meg a külföldi munkaerőt, és minden, az áttelepüléssel szembeni akadály katasztrofális gazdasági következményekkel járna. Skócia saját hatáskört követel a bevándorlás elbírálására, London pedig saját vízum bevezetéséért lobbizik.

Különleges elbánásra számíthatnak az idénymunkások is, akik bizonyítani tudják, hogy csak kilenc hónapot töltenek Nagy-Britanniában, a mezőgazdasági munkák dandárja idején.

joibbds.jpg

Részesítsék előnyben a brit dolgozókat - no de ha nem hajlandók dolgozni?

A UK munkanélkülijeinek száma újabb 52 ezer fővel csökkent a múlt hétre, amikor a regisztrált álláskeresők száma 1,6 millió volt. Ez a legkisebb szám tíz év óta. Teljes szektorokba nincs született brit jelentkező.

Ausztrália londoni főmegbízottja eközben kijelentette: hazája lazítani fogja a bevándorlási szabályokat, amennyiben London szabadkereskedelmi egyezményt köt Canberrával. Alexander Downer azt mondta, az üzletemberek számára könnyítik meg elsősorban az Ausztráliába való belépést.


vissza

facebooktwitteremail