Balatonátcsúszást tartottak Badacsony és Fonyód között

A bizonytalan időjárás miatt csak szombat reggelre dőlhetett el, hogy megrendezik a eseményt, a résztvevőket 11 órára várták a badacsonyi kikötő melletti strandra.

bal01.jpg

Pénteken még köd volt a fonyódi térségben, és fennállt a veszélye, hogy ha szombaton is nagy köd lesz, le kell fújni az eseményt. Szombat reggel azonban megfelelőnek bizonyultak a látási viszonyok, egy kilométernél nagyobb volt a látótávolság, és nagyobb ködre nem lehetett szánítani.

bal03.jpg

A Balatonátcsúszáson a Badacsony és Fonyód közötti 5,2 kilométeres távot vízimentők biztosításával tették meg a jelentkezők a tó jegén, az északi partról indulva. Bakancs és korcsolya (vagy jégszörf, kite, jégvitorlás), kötél és tájoló, továbbá feltöltött telefon vízmentes tokban – ezeket kérték a szervezők alapfelszerelésként Facebook-oldalukon. Ajánlott volt még a síbot, jégszög, mentőmellény és neoprén aláöltözet is.

bal02.jpg

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője azt nyilatkozta: „a Balatonátcsúszást mint programot alapvetően nem ajánljuk, mert kockázatosnak tartjuk, de nem tiltjuk megfelelő körülmények esetén”. Az érvényes jogszabályok értelmében megfelelő jégvastagság és megfelelő látási viszonyok mellett nem tiltható meg az esemény, de mindenki saját felelősségére vehet részt rajta – tette hozzá. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail