T2 Trainspotting világpremier

Danny Boyle filmrendező és a T2 Trainspotting sztárjai is felvonultak a film vasárnapi edinburghi világpremierjének vörös szőnyegén.

Az eredeti film szereplői, Ewan McGregor, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller és Ewen Bremner mind visszatértek a folytatásban, amely 21 év elteltével veszi fel az egykori heroinista társaság történetének fonalát.

Az 1996-ban bemutatott Trainspotting Irvine Welsh regénye nyomán készült - amely Dragomán György és Polyák Béla fordításában jelent meg magyarul -, a folytatás pedig a szerző Pornó című írásán alapul. A T2 Tainspotting azzal foglalkozik, hogy mi lett a ma már középkorú főhősökkel.

t2trainspotting1-1024x682.jpg

A film premierjén Ewan McGregor elárulta, hogy amíg nem olvasták el John Hodge forgatókönyvét, kicsit fáztak a film folytatásától, de aztán teljesen megnyugodtak. „Nagyszerű volt úja visszalépni Renton, Spud és Begbie cipőjébe, és különleges élmény újra hallani a hangjukat”, mondta.

Danny Boyle elmondta, hogy mindenképpen Edinburghban akartak forgatni, hiszen „ezek a történetek innen származnak”, és ezért döntöttek az edinburghi premier mellett is.

Boyle a folytatáshoz a film híres „Válaszd az életet”-mottóját aktualizálta: „Válaszd a Facebookot, válaszd a Twittert, válaszd az Instagramot és reménykedj benne, hogy valaki, valahol figyel”.

Boyle fiatal tehetséges filmesként forgatta a Trainspottingot. Azóta elnyerte az Oscar-díjat, és a londoni olimpia megnyitó ünnepségét is ő rendezte.

A T2 Trainspotting március 2-tól látható a magyar mozikban. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail