Veterán katona lövöldözött Floridában

A lövöldözőt őrizetbe vették. Az MSNBC televízió helyszíni tudósítása szerint az elfogott férfi az egyetlen gyanúsított. Részletek egyelőre nem ismertek, csak annyit tudni, hogy az egyik terminál csomagkiadásánál történt a lövöldözés.

Esteban Santiago néven azonosították a lövödözőt, akinek indítékai egyelőre ismeretlenek. A 26 éves leszerelt katona a mészárlás után további harc nélkül megadta magát a rendőrségnek.

santiago.jpg

A szociális médiában különféle hírek látnak napvilágot Santiagóval kapcsolatban. Az Instagramon egy őt ábrázoló képen némiképp rejtelmes szöveg szól arról, miként találhatja meg valaki az evilági küldetését – és ha még életben van, az arról tanúskodik, hogy nem találta meg.

A fotó a hadsereg Nemzeti Gárdája egyenruhájában ábrázolja a tettest, aki 2007. decemer 14-től tavaly augusztusig szolgált a Gárda Puerto Ricó-i és alaszkai egységeinél – tájékoztatott Candis Olmstead alezredes, az alaszkai Gárda szóvivője. Santiago 2010 áprilisa és 2011 februárja között megjárta Irakot mint utász.

santisakatona.jpg

 

Tavaly augusztus 16-án elégtelen teljesítménye miatt szerelték le. Nem tudni, azóta dolgozott-e valahol, és ha igen, mit. Annyi biztos, hogy nemrégiben mentális problémák miatt kapott kezelést, miután jelentkezett az alaszkai Anchorage FBI-központjában és azt állította a kormány arra kényszeríti, hogy olyan videókat nézzen, amelyeket az Iszlám Állam készített.

ftlau.jpg

 

Santiago utolsó ismert lakóhelye egy anchorage-i lakókocsipark volt. Rokonai New Jerseyben élnek, ahol született. Őket az FBI emberei a hétvégén hallgatják ki.

A volt katona Anchorage-ből indult Minneapolisba, onnan egy másik géppel érkezett Floridába. Korábban voltak olyan hírek is, hogy Kanadából érkezett, ezt azonban a kanadai nagykövetség cáfolta. A lövöldözést a Fort Lauderdale-ben a futószalagnál a csomagjaira váró emberek közt kezdte. A nála lévő fegyvert szabályszerűen csekkolták be a poggyászával együtt.

MAIN-Suspect-of-Fort-Lauderdale-airport-shooting-Esteban-Santiago.jpg

A lövöldözés után elhajította a fegyvert, majd arccal lefelé fekve, karjait kitárva várta meg, hogy a rendőrök megbilincseljék.


vissza

facebooktwitteremail