Tizenhárom évet kapott a 101 éves pedofil

Tizenhárom év börtönre ítéltek gyermekek ellen évtizedekkel ezelőtt elkövetett szexuális bűncselekményekért hétfőn a 101 éves férfit.

A birminghami illetőségű, 1915 márciusában született Ralph Clarke a legidősebb elítélt az angol-walesi kriminalisztika történetében.

Clarke-ot a birminghami koronabíróság esküdtszéke 30 vádpontban találta bűnösnek. Az ügyészség szerint az egykori teherautósofőr, aki szolgált a brit királyi légierő (RAF) kötelékében is, 1974 és 1983 között követett el 21 szexuális bűncselekményt két gyermekkorú lány és kilenc hasonló bűncselekményt egy fiú sérelmére.

Ralph-Clarke (1).jpg

Clarke a tárgyaláson a terhére rótt bűncselekmények közül a gyermekkorú fiú elleni kilenc szexuális támadás elkövetését elismerte.

Ralph Clarke-ot egykori áldozatai közül ketten jelentették fel még tavaly augusztusban, miután meglátták a Facebook közösségi portálon a 100. születésnapját ünneplő bejegyzéseket.

A bíróság az esküdtek egyhangúlag meghozott végzése alapján ítélte hétfőn tizenhárom évi szabadságvesztésre az agg vádlottat.

Az eljáró bíró az ítéletet ismertetve nyíltan kijelentette: valószínűtlennek tartja, hogy az elítélt valaha is visszatérhet a közösségbe, tekintettel előrehaladott életkorára. A bíró szerint ugyanakkor a társadalom elszörnyedéssel fogadta volna, ha Clarke nem vonul börtönbe bűncselekményeiért.

Clarke-ot az angol-walesi büntetőjog alapján feltételesen szabadlábra helyezhetik, ha letöltötte büntetése felét, és magatartása alapján erre érdemesnek találják, de ebben az esetben is 108. életévében járna, mire szabadulhatna. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail