Ötéves kisfiúval fajtalankodott a tinédzser migráns

Hónapokkal Angliába érkezte után követte el a 15 éves befogadott az ocsmány rémtettet. Azonnali kitoloncolás helyett három évi „rehabilitációt” kapott. Megnevezni nem lehet, hiszen jogai vannak.

734123_1.jpg

Az ocsmány bűntett, amihez fogható korábban egy bécsi uszodában történt, október 30-án zajlott Derby városában. Az elkövető rákényszerítette a védekezésképtelen óvodást a szodómiára, és azt is mondta neki, hogy darabokra szaggatná, ha elárulná a dolgot.. Megfenyegette a gyereket, nehogy bárkinek szólni merjen, majd sírni kezdett.

Az adatközlési tilalom miatt számos részlet nem hozható nyilvánosságra, az viszont kétségtelennek tűnik, hogy a két család ismeri egymást. A bűncselekményre az áldozat szüleinek lakásán, a fürdőszobában került sor. Az erőszaktevő családegyesítés révén nyert bebocsáttatást Angliába, mivel az apja már itt élt.

Az áldozat a fenyegetés ellenére másnap elpanaszolta anyjának a vele történteket, aki sms-ben értesítette az elkövető apját, majd feljelentést tett. A rendőrség letartóztatta a 15 éves migránst. A tolmács útján kihallgatott vádlott a rendőrségen azt mondta, „rossz voltam”, és beismerte a tettet. Később a derbyshire-i fiatalkorúak bíróságán tartott meghallgatáson is beismerő vallomást tett.

nintchdbpict000242466859.jpg

A bíróság, ahol az ítélet született

Taktikája bevált, mivel az ügyben eljáró Jonathan Bennett bíró igencsak elnézőnek bizonyult vele szemben. Mint kifejtette, egy felnőttet komoly börtönbüntetésre ítélt volna, de az elkövető hátterében egy sor „zavaró dolgot” fedezett fel, és a korát is figyelembe vette.

Mindezek alapján a büntetés három évi rehabilitáció. Ezen túl hat hónapig nem hagyhatja el normantoni otthonát – az első két hónapban este 7 és reggel 6 között mindennap otthon kell lennie, de ez később enyhül. Öt évig nem léphet felügyelet nélkül kapcsolatba 13 éven aluli személlyel, csak ha annak szülője vagy gondviselője hozzájárul. Áldozatával pedig öt éven át nem léphet kapcsolatba.

A fiatalkorúak rehabilitációját elrendelő utasítást csak bíróság adhatja ki bűncselekmény elkövetésével vádolt 18 éven aluliakkal szemben, legfeljebb három évi időtartamra, ahogyan ebben az ügyben is történt. A most elrendelt megszorításokon kívül szükség esetén kimondhatnak benne rendőri felügyeletet, drogmentesítő gyógykezelést, pszichiátriai kezelést, előírhatnak különféle programokon való részvételt vagy társadalmi munka kötelező végzését.


vissza

facebooktwitteremail