Bűnösnek találták a feleségégető bankárt

Darren Byrne következetesen tagadott és azt állította, a felesége konyhai balesetbe pusztult bele, miközben sonkás szendvicset készített neki. Valójában ő ölte meg lakkbenzinnel.

Byrne, aki korábban a Cityben dolgozott az egyik pénzintézetnél, elevenen égette el a feleségét azt követően, hogy az rájött, viszonya van egy másik nővel. A rémtettre februárban került sor a házaspár essexi otthonában.

essex-banker-kills-wife-753637.jpg

A ház nem égett le, hiába nyitotta ki a gyilkos a gázt

A bankár pere a chelmsfordi bíróság előtt zajlott, ahol elhangzott, hogy Ms. Byrne miként szerzett tudomást a férke sms-einek elolvasása folytán a rivális létezéséről. Azonnal kérdőre vonta a bankárt, és megígértette vele, hogy szakít a szeretővel, bizonyos Deborah Houlihannel.

Az ígéret elhangzott, de a feleség később rábukkant a férje egy másik, előtte eddig ismeretlen telefonjára és azon újabb keletű sms-ekre, amelyek az affér folytatódásáról tanúskodtak. Az ezt követő összezördülés során Byrne leütötte, majd gyúlékony folyadékkal öntötte le a nőt és élve meggyújtotta. Azután kinyitotta a gázt, hogy lángba borítsa az egész házat.

PAY-Maria-Byrne.jpg

Maria Byrne, az áldozat

Miután a gyújtogatás nem sikerült, a testet és a helyszínt megpróbálta úgy berendezni, hogy a helyszínelők később tragikus konyhai balesetet állapítsanak meg, azután a segélyhívón közölte, hogy a feleség balesetet szenvedett és már nem lélegzik. „A feleségem halott, halott. Csúnyán összeégett”, mondta.

A helyszínelőket persze nem tudta megtéveszteni, a boncolóorvosokat még kevésbé, de minden vádat tagadott. A rendőrségen azt vallotta, hogy a család kutyáját sétáltatta, mialatt a felesége sonkás szedvicset készített neki, és mire hazaért, csak a megégett holttestet találta meg.

darren-byrne-cctv.png

Darren Byrne csakugyan sétáltatott kutyát,de nem akkor, amikor a gyilkosság megtörtént

Charles Gratwicke bíró aljas bűncselekményről beszélt, s közölte a vádlottal, hogy igen hosszú büntetésre számíthat. A vizsgálat felfedezte, hogy gyúanyagot öntöttek a nő ruhájára, és a garázsból is előkerült a lakkbenzines üveg, aminek a tartalma fele hiányzott.


vissza

facebooktwitteremail