Több járat lesz a Kolozsvár-London viszonylaton

Négy új kolozsvári járat indítását jelentette be egy keddi kolozsvári sajtótájékoztatón Tamara Vallois, a Wizz Air magyar diszkont légitársaság kommunikációs igazgatója.

A légitársaság 2017 márciusától egy hatodik gépét is Kolozsváron állomásoztatja, és beindítja a stockholmi, pozsonyi, larnakai és máltai járatát. Emellett növeli a repülések számát Kolozsvárról Londonba, Bázelbe, Dortmundba és Bergamóba.

wizz-air.jpg

Azok a járatok közül, amelyeket a marosvásárhelyi repülőtér beláthatatlan időre történt novemberi bezárása miatt ideiglenesen költöztetett Kolozsvárra, a budapestit, a frankfurtit és a baden-badenit őrzi meg.

Tamara Vallois a Szabadság kolozsvári napilapnak elmondta, hogy a Kolozsvár-Budapest járatot fél évig kísérleti jelleggel működtetik. Ez után döntenek a járat véglegesítéséről vagy megszüntetéséről.

A Wizz Air az év első 11 hónapjában 1,2 millió utast szállított Kolozsvárról vagy Kolozsvárra. A társaság 14 országban 26 légi bázissal rendelkezik, flottája 74 Airbus A320-as és A321-es gépből áll. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail