Orbán szerdán Theresa Mayjel tárgyal

Londonba repül november 9-én egynapos munkalátogatásra Orbán Viktor miniszterelnök - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

magyarorszag_Politico-Theresa-May-brit-kormanyfo-a-jovo-heten-Orban-Viktort-fogadja-Londonban.jpg

Elmondta: a magyar kormányfőt szerda délután hivatalában fogadja Theresa May brit miniszterelnök. A megbeszélés témáiról és eredményeiről a felek a tanácskozás után tájékoztatják a sajtót.

Bár a magyar és a brit kormányfő tárgyalásáról külföldi sajtóinformációk már a múlt héten megjelentek és magyar kormánytagok sem cáfolták a hírt, a látogatás hivatalos bejelentése hétfőn történt meg.

Jóllehet hetek óta szivárogtak ki információk a tervezett találkozóról, annak tényét csak most erősítették meg hivatalosan, írta a VS

Elemzők szerint az EU elhagyására készülő Nagy-Britannia szövetségeseket keres a legalább két évig elhúzódó tárgyalássorozathoz, Orbán Viktornak az Európai Bizottságot érintő kritikái pedig összecsengenek azokkal a szólamokkal, amelyeket brit politikusok hangoztattak a kilépés melletti kampányukban. Azonban érdekellentéttel is számolnia kell Maynek: jelen pillanatban több százezer magyar dolgozik – mint uniós állampolgár – a szigetországban. Az ő – és más tagállami munkavállalók – sorsa az egyik legnagyobb kérdés a kilépési alkusorozatban.

Egy névtelenséget kérő, magas rangú magyar kormánytisztviselő azt mondta, hogy az Orbán-May találkozó már jó ideje tervbe volt véve. (MTI/VS)


vissza

facebooktwitteremail