Ocsmány tweeteket kap a Harry Potter szerzője

Angolellenes, rasszista bejegyzések tömege árad J. K. Rowling, a Harry Potter szerzője felé. Rowling angol, de Skóciában él.

Edinburgh-726759.jpg

Az írónő most felfedte a neki címzett legocsmányabb bejegyzéseket, amelyekben a skót nacionalisták Angliában remélt influenzajárványtól kezdve a királyi család tagjainak meggyilkolásáig sok mindennel fenyegetőznek.

A multimilliomossá lett tanárnő, aki közismert unionista, anglofób online trollok célpontja lett, miközben Nicola Sturgeon skót miniszterelnök újra fel próbálja melegíteni az egyszer már kudarcot vallott önállósági népszavazást, ráadásul most úgy, hogy Skócia számára a győzelem nagyon gyorsan gazdasági bukást hozna.

lion-roars-as-scottish-nationalists-score-historic-sweep-1431116852-5677.jpg

Sturgeon

A Harry Potter-sorozat szerzője, aki a 2014-es népszavazásnál a Better Together (Együtt jobb) mozgalom arca volt, de már akkor is nemtelen támadások érték az elszakadáspártiak részéről, az elmúlt hetekben mocskolódó megjegyzések egész tömegével találkozik a Twitteren.

Rowling a gloucestershire-i Yate-ből származik, de 1995 óta él Edinburghben, a skót fővárosban. Több mint húsz ember szállt rá a közösségi oldalon, akiknek üzeneteiből az alábbiakban szemelgetünk, eredetiben is, szó szerint.

„F*** you old (English) people. I hope it's a harsh winter & the NHS you've screwed runs out of flu jab.” - „B***tok meg, (angolok), öregeim. Remélem, kemény tél jön & az NHS, amit elkúrtatok, kifogy az influenzaoltásból.”

df7d7fa0-351b-11e5-bdbb-35e55cbae175.jpg

Múltidézés

„You're a bullying little Englander you will be no loss to man or beast.” - „Erőszakoskodó kis angol vagy, nem fogsz hiányozni se embernek, se állatnak.” (Az itt használt „little Englander” kifejezés főként hangosan hazafiaskodó, lecsúszott vidéki fehér angolokra használatos.)

„So a bastard English son of an English w**** should be involved in Scottish affairs.” 

„Szóval egy nyavalyás angol kurvafattya akarna beleszólni a skót belügyekbe.”

„Unionists today have shown themselves for what they are. Scum. Warmongers. Tick tock. Your time is up.” - Az unionisták ma megmutatták, kik is ők. Szemetek. Háborús gyújtogatók. Tik-tak. Lejárt az időtök.”

„You can almost feel the grip of the forelock-tugging Unionist elderly around their grandchildren's throats weakening by the day. Tick tock.” - „Az ember szinte napról napra érzi, ahogyan az üstökcibáló unionista vének szorítása gyengül az unokáik torkán. Tik-tak.”

„ I'd like to thank The Queen for making me believe in post-natal abortions for royals.” - „Szeretnék köszönetet mondani a Királynőnek, amiért lehetővé tette, hogy higgyek a királyi család tagjainak születés utáni abortuszában.”

27766BF800000578-0-image-a-2_1428772099592.jpg

Nacionalista vandálok mocskolódása

„The majority of conservative supporters are deviant of one kind or another, a mix of kiddy fiddlers and blackmailers.” - „A konzervatívok támogatóinak többsége így vagy úgy, de deviáns, mutogatós bácsi és zsaroló keveréke.”

A Rowlingnak címzett ocsmány üzenetek szerzői közül legalább egyről megállapítható, hogy angliai lakos. Az angol-walesi ügyészség az újabb keletű szabályok értelmében eljárhat az internetes zaklatások elkövetőivel szemben.

Az írónő így reagálta le a gyűlölet vele szembeni megnyilvánulását: „A skót nacionalizmus ezek szerint nem olyan, mint a többi nacionalizmus, kivéve, amikor igen, de az nem számít. Nekünk állandóan azt mondták, hogy a skót nacionalizmus már túl van az angolgyűlöleten. Nyoma sincs.”

„A Brexit óta azt mondták, egy szavazónak se kell nosztalgiáznia a függetlenségi népszavazás jó öreg szelleme után. A konszenzus értelmében – más nacionalizmusokkal szemben – a skót fajtának nincs sötét hasaalja.”


vissza

facebooktwitteremail