Kifütyülték a Kossuth téren a Felcsúti Ramszeszt

Elkobozták a sípokat és a papírtrombitákat a biztonságiak azoktól, akik ezekkel a „szurkolási segédeszközökkel” szerettek volna bejutni a Kossuth térre. Az ünnepségre igyekvőket a terrorellenes törvény ürügyén vegzálták. Nem engedték be az állami ünnepségre Juhász Pétert.

image.jpg

A program kezdetén Kövér László két kitüntetettet kísért fel a színpadra: Tőkés Lászlót és Oloffson Placid atyát. A műsorközlő hölgy ezután köszöntött mindenkit a színpadon és a színpad előtt. Közben a háttérben hallatszott a sípolás a közvetítésben is, írta az Index.

A 444 beszámolója szerint az emberek fele fütyült, a másik fele ordítozott: „Szégyelld magad”. Egyesek szájából kiverték a sípot, több lökdösődés, összeszólalkozás történt.

kossuth.jpg

Duda és vendéglátója

Orbán Viktor a lengyel vendég, Andrzej Duda államfő beszédét követően, röviddel négy óra előtt kezdte meg szónoklatát. A hátsó sorokba, a kordonon kívülre rekesztett tiltakozók fújolását és fütyülését a diktátor ordítozása és az ügyes hangmérnöki munka sem tudta teljesen semmissé tenni. A Duna és az m1 közvetítésében Orbán amúgy is rekedt hangja tovább torzult a beavatkozás következtében, a Hír TV-n azonban világosan lehetett hallani a tiltakozást.

Maga a beszéd közhelyekből és hazugságokból állt - „a kommunizmust megdöntöttük, a szovjeteket hazaküldtük” - de a szónok az ördögöt emlegetve egy ízben kiszólt a tiltakozóknak: „Igaz, hogy visszajár füttyögetni.”

juhasz_MG_1267w.jpg

A Kossuth térről kitiltott Juhász

Az Origo tudósítója dulakodásról tett jelentést, egy transzparenst eltéptek, „a demonstrálók üvöltenek és fütyülnek, sok a biztonsági őr továbbra is” - írta a portál a beszéd közben. Az Index szerint kivezették azt az embert, aki a pódium jobb oldalán próbált fütyülni, a kordonon belül. „Előbb néhány néző támadta le verbálisan, majd jött a Valton [a biztonsági szolgálat], és elvitte.

Orbán szerint ma az a feladat, hogy megmentsék Brüsszelt az elszovjetesedéstől. Önmagát a forradalom örökösének nevezte, és azt állította, nincs szabad, erős és tekintélyes Európa a nemzetek éltető ereje és a kereszténység két évezredes bölcsessége nélkül.

13878818_720566_057a1fca57dccafd252f27e62589dbd1_wm.jpg

A magyarországi rezsim első embere burkolt fogalmazásban bár, de kikelt az Európára zúduló migránshullám, illetve annak pártolói ellen is. Mint mondta, nem szabad hagyni, hogy titokban kicseréljék az „altalajt”, amelyre Európa épült, és hogy Európa kicserélje saját eszmei alapjait.

Orbánnak a mintegy húsz perces beszéde vége felé volt képe megállapítani, hogy a saját lábon állást választották. Mint ismeretes, ezzel leánya, Orbán Ráchel védekezett az ő és férje meggazdagodását firtató támadásokkal szemben. A „saját lábon állás” szlogen lett Magyarországon – az arcátlanság szlogenje.


vissza

facebooktwitteremail