Orbán kifütyülésére készülnek

Az Együtt párt arra szólítja fel híveit, hogy legyenek jelen a ma délután háromkor kezdődő Kossuth téri ünnepségen, ahol Orbán Viktor, a budapesti pártállam első embere és Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök mond beszédet. A Fidesz garázdaságról beszél, jóllehet egy füttykoncert a jelen jogszabályok szerint szankcionálhatatlan.

13541478_3af9a50e36fc8f8cb46e335ca3ad0c04_wm.jpg

Csúnyán kifütyülték és kifújolták Orbánt, aki néhány napja személyesen adta át az MTK új, sokak szerint építészetileg erősen félresikeredett stadionját. A kozönség dühe és megvetése tapintható volt, bár a politikus Facebook-oldalán dolgozó technikusok mindent megtettek, hogy lekeverjék a ricsajt a beszéd alól. Ez csak felemásan sikerült. A Magyar Távirati Iroda egyetlen szót sem ejtett az incidensről.

Dühödten csaholva támadja az orbánista sajtó Juhász Pétert, az Együtt kispárt vezetőjét, aki füttykoncertet hirdetett meg, hogy megzavarja Orbán ma délutáni beszédét. Főleg a Ripost című, állami pénzen élő bulvárportál vél találni közös nevezőt Juhász, a tervezett akció és Portik Tamás maffiózó között, akinek a pénzén állítólag a sípokat vették.

juhasz_MG_1267w.jpg

Juhász apró, de kellemetlen szálka a rezsim hátsó felében

Németh Szilárd Fidesz-alelnök, „a párt ökle” „komoly büntetőjogi következményekkel” fenyegette meg azokat, akik részt vesznek az akcióban, mondván, Juhász garázdaságra való felbujtást követett el. A Hír TV által megkérdezett jogász azonban cáfolta ezt, mondván, a véleménynyilvánításra, legyen az taps vagy fütty, semmiképp sem lehet ráhúzni büntetőjogi tényállást.


vissza

facebooktwitteremail