Az eltérített ünnep

Közeledik az 56-os forradalom évfordulója. Ezt az ünnepet az emlékezés helyett évről, évre előszeretettel térítik el, főként a jobboldali pártok.

Párhuzamot vonnak a saját politikai üzenetük és a forradalom között.

04.jpg

 

Október huszonharmadikát sokan, sokféle módon térítették már el a rendszerváltás óta. Évről évre tapasztalható trend, ahogy a jelenlegi kormánypárt, hol kormányon, hol ellenzékben, meghackeli ezt az ünnepet. Láthattuk 2006-ban lángolni a TV-t, láttuk a jelenlegi kormány szolgálatában álló náci, kopasz focihuligánok ámokfutását. Rendre meglovagolják a magyarokban égő forradalmi tüzet.

01.jpg

 

A 2016-os ünnep két okból is rendkívüli jelentőséggel bír. Az első ok az, hogy a kormány kommunikációs boszorkánykonyhájában már kész a vasárnapi beszéd. A recept szinte borítékolható. A migránsok lesznek az 56-os szovjet hordák mai megfelelői. Az agresszor kommunista elnyomók és a háború borzalmai elől menekülő szerencsétlen sorsú emberek a miniszterelnök tébolyult alternatív valóságában egyenlőségjelet kapnak. Az egészet irányító háttérhatalomról és Brüsszelről nem is szólva. A mai Magyarországon nincs más ügy, ami milliókat tudna egy platformra hozni. Igy állítja maga mögött csatasorba a választókat, akik félelmükben már hárommillióan kepesek voltak pár hete elszúrni a vasárnapjukat egy 10 milliárd forint közpénzből szervezett, teljesen értelmetlen és végül érvénytelen népszavazással. Ez a világon több helyen is tetten érhető félelemkufárkodás receptje. Ez a politika hozta el nekünk a Brexitet, ezért lehet a Donald a republikánusok elnökjelöltje.

02.JPG

Biztos, hogy egy ilyen társadalomban szeretnénk élni?

A második és egyben rendhagyó ok pedig az ellenzék. Idén arra készülnek, hogy nagy létszámban kifütyüljék a miniszterelnököt. Ez is méltatlan 56 hőseihez. Ezen túmenően haszontalan is.

Ráadásul megmutatjuk a világnak, hogy milyen kulturálatlan a „liberális csürhe”. Sajnos a 2006-os tapasztalatokból kiindulva szinte bizonyos a választási irodánál megismert kopaszok feltűnése és az erőszak is biztosra vehető. A jelenlegi kormányt kizárólag a következő választásokon lehet és kell is megbuktatni.

03.jpg

1956 történelmünk ritka dicsőséges pillanata. Aki nem csapja be magát az tudja, hogy magyarként kevés dologra lehetünk igazán büszkék. Az 56-os forradalom egy ilyen pillanat volt. A mai napig minden még a kevésbé tájékozott ember is hallott róla a világon. Sajnos rajtunk kívül mindenki magasról tesz a C-vitamin felfedezőjére, a mangalicára és a vízilabda is nagyon kevés embert érdekel külföldön. 56-ban felálltunk és azt mondtuk, hogy elég a kommunista elnyomásból, elég a Moszkva által terjesztett sötétségből. Ne használja ezt az évfordulót senki a népszerűsége növelésére.

05.jpg

A miniszterelnök megutáltatta velem a kokárdát, a „nemzeti” szót, a VW Transportert és most arra készül, hogy a számomra legkedvesebb jelképpel is ezt tegye. Nem adom a kivágott zászlót, ahhoz semmi köze a bevándorlóknak. Aki nem kíváncsi a migráncsozásra és nem akarja kopaszokkal szétveretni a fejét, az vasárnap inkább kiránduljon egyet, vagy nézzen korabeli BBC dokumentumokat a forradalomról, ahogy én fogok tenni.

Kárpáti Viktor


vissza

facebooktwitteremail