Iszlám polgárháború Anglia utcáin

Akadnak mohamedánok, akik azon vannak, hogy normális életet éljenek, és ha nem is integrálódnak, elsodródnak a szélsőségektől. És vannak, akik ezt halálos bűnnek tekintik.

Az Expressnek nyilatkozott Haras Rafiq, a szélsőségesekkel és azok visszaszorításával foglalkozó kutatóintézet, a Quiliam Alapítvány vezérigazgatója, aki arra figyelmeztet, hogy a nagy-britanniai muzulmán világon belül polgárháború van kibontakozóban.

Haras-Rafiq-590352.jpg

Haras Rafiq

Rafiq úgy véli, a harc már az utcákon is megjelenik. Jó néhány megoldatlan gyilkosságra az a magyarázat, hogy az elkövetők úgy gondolták valakiről, „nem eléggé muzulmán” az életvitele vagy akár csak a gondolkodása. Ez egyes esetekben a renitensek kivégzéséhez vezetett.

A vezérigazgató azt mondta: „Az utolsó három muszlimgyilkosságot, ami a média felkapott, azok hajtották végre, akik úgy döntöttek, hogy az áldozatok 'nem eléggé muszlimok'.”

abdularwani.jpg

Abdul Hadi Arwani, akit saját kocsijában lőttek szitává

Rafiq közölte, hogy az iszlám szalafista verziója kiátkozza azokat a mohamedánokat, akik valamilyen okból nem felelnek meg a saríának, az iszlám vallásjognak. Ez azt jelenti, hogy az ilyen embereket meg kell ölni.

A mecsetek nem egy esetben hatalmi harc helyszínei. Egy ilyen harc végkifejleteként fogadott bérgyilkost az egyik muzulmán vezető, a 61 esztendős Khalid Rashad – áttérése előtti eredeti nevén: Burnell „Bernie” Mitchell, a Boney M. egyik énekese, Liz Mitchell fivére –, hogy agyonlövesse vetélytársát, Abdul Hadi Arwani sejket.

cooper-690097.jpg

 

Az elkövető: Leslie Cooper, az iraki háború veteránja, aki Nagykutyának becézte a gyilkos fegyvert

A 48 éves szíriai születésű hitszónokot kocsijában találták holtan tavaly májusban. Kettejük közt azon robbant ki a vita, hogy melyikük vezesse a mecsetként is funkcionáló nyugat-londoni An Noor kulturális központot. De nem kizárt, hogy politikai indítékai is voltak a tettnek, a meggyilkolt ugyanis kapcsolatokat tartott fenn a szíriai forradalmi és ellenzéki erőket tömörítő Nemzeti Koalícióval. Ez a szervezet Asszad – és így az asszadisták – esküdt ellensége.

28FD1CE600000578-3041232-Burnell_Bernie_Mitchell_also_known_as_Khalid_Rashad_left_has_bee-m-11_1432315683731.jpg

 

A megrendelő: Khalid Rashad, alias Bernie Mitchell, a Boney M. egyik énekesnőjének fivére

Khalid Rashad az iraki háború egyik veteránját, a 37 éves Leslie Coopert bérelte fel a gyilkosságra, aki az általa Big Dognak, azaz Nagykutyának becézett MAC-10-es gépkarabélyával lőtte szét az áldozat mellkasát. Az otthonában elvégzett házkutatás arról tanúskodott, hogy Rashad egyebekre is készülhetett: a kerti szerszámoskamrában plasztik robbanóanyagot és lőszert találtak. Mindketten 32 évi fegyházbüntetés után kérhetik először feltételes szabadlábra helyezésüket. Khalid Rashad kilencvenen felül lesz, amire szabadulhat.

arwani.png

Mécsesek a meggyilkolt Arwani emlékére

Haras Rafiq az ügyet a Timesban kommentálva kijelentette, hogy Abdul Hadi Arwani meggyilkolásának fő oka egyértelműen a nyugat-londoni, actoni mecset feletti hatalmi hatc volt. „De ne tévesszük szem elől a másik tényezőt: a szunnita iszlámon belüli különféle értelmezéseket”, folytatta. „Gyakran hallunk a szunnita-síita vallásszakadásról, de nem szabad szem elől tévesztenünk azt a fasiszta jellegű tisztogatást és megfélemlítést, amit a muzulmánok a saját vallási ágazatukon belül hajtanak végre.”

Rashad was found guilty of possessing a stick of plastic explosive and ammunition in his shed.jpg

Rashad szerszámoskamrájában lőszert és robbanóanyagot találtak

A kutatóintézet vezérigazgatója szerint „ha valaki nem a megfelelő fajtájú muszlim, az mostanság azzal járhat, hogy potenciális halálbüntetés alanya lehet az utcán”.

Az iszlámból való kitérés automatikusan halálbüntetést vonz maga után a vallás minden ágában. Aki más vallásra tér, ateista lesz, vagy egyszerűen csak az iszlám elhagyása mellett dönt, a saría értelmében kivonja magát azon védelem alól, amit az Ummához, az iszlám világhoz való tartozás addig biztosított a számára.

Pray98-691670.jpg

Az alávetettség igájának lerázásáért halál jár

Ennek ellenére szép számmal akadnak, akik felhagynak e vallás gyakorlásával. Életük Angliában is veszélyben forog, noha a jogállam igyekszik mindent megtenni védelmükben. A mohamedán vallást elhagyók egy része szervezetbe tömörül. A Council of Ex-Muslims, azaz Volt Muzulmánok Tanácsa nemrégiben azt állította: egyes fanatikus családokban megkínoztak olyan gyerekeket, akik úgy döntöttek, elutasítják a Korán tanításait.


vissza

facebooktwitteremail