Tilos közölni Pippa Middleton fotóit

Megtiltotta a londoni felsőbíróság annak a több ezer fotónak a közlését, amelyet egy hacker Pippa Middletonnak, Vilmos herceg sógornőjének mobiltelefonjáról lopott el.

Pippa+Middleton+Pippa+Middleton+Leaves+Waitrose+knPiP16GdRcl.jpg

A 33 esztendős Pippa - teljes nevén Philippa - Middleton Vilmos feleségének, Katalin cambridge-i hercegnőnek a húga. Katalin - polgári nevén Catherine Middleton - 2011 áprilisában házasodott össze a brit trón majdani várományosával.

A képtolvaj a fotókat a legnagyobb példányszámú brit bulvárlapnak, a Sunnak ajánlotta fel „minimum 50 ezer font” ellenében. A Sun szerint a tettes azt állította, hogy Pippa Middleton telefonjának feltörésével háromezer képhez jutott hozzá, köztük olyanokhoz, amelyeken a hercegi sógornő éppen esküvői ruhákat próbál. Más fotókon Pippa Middleton vőlegénye, a 40 éves James Matthews látható ruhátlanul, és vannak a képek között olyanok, amelyek Vilmost és feleségét, valamint gyermekeiket ábrázolják.

A Sun szerint valószínű az is, hogy a hacker magánjellegű üzenetváltások szövegéhez, valamint az esküvői vendéglistához is hozzájutott Pippa Middleton iCloud-profiljának feltörésével.

o-PIPPA-MIDDLETON-DATING-facebook.jpg

A tolvaj, aki a WhatsApp kódolt üzenőalkalmazáson keresztül kommunikált a szerkesztőséggel, bizonyítékként több képet elküldött emailben a lapnak.

A hatóságok szerint félő, hogy a gyanúsított - akit időközben őrizetbe vettek, de óvadék ellenében szabadlábon várhatja a bírósági eljárást - másnak is felajánlhatta a lopott fotókat. Erre utalhat, hogy a Sun szerint a lapnak adott ajánlat 48 óráig volt érvényes, és a fotótolvaj azt állította, hogy ennek letelte után annak adja át a képeket, aki a legtöbbet ígéri értük.

A londoni felsőbíróság azonban a család által benyújtott kereset alapján szerdán megtiltotta, hogy bárki, akinek birtokába kerülhettek a képek, nyilvánosságra hozhassa azokat. A végzés azt jelenti, hogy ha valaki ezután mégis közölné a fotókat, az a bírósággal szembeni engedetlenségnek minősülne, ami rendkívül súlyos bűncselekmény az angol-walesi törvények alapján és többévi börtönnel sújtható.

pippa-middleton-smile.jpg

A Sun szerint ez az eddigi legnagyobb olyan adatlopási ügy Nagy-Britanniában, amely a brit társasági és közélet egyik legismertebb tagját érinti.

A lap közölte, hogy nem állt szándékában üzletet kötni a képtolvajjal, ellenben azonnal értesítette Pippa Middletont, a család pedig köszönetet mondott, és a rendőrséghez fordult.

A Scotland Yard vizsgálatot indított az ügyben.

284852-pippa-middleton-at-wimbledon-2012.jpg

Pippa Middleton és a 40 éves James Matthews - aki a londoni City pénzügyi központjában dolgozik egy fedezetialap-társaság igazgatójaként - júliusban jelentette be az eljegyzést, de az esküvő időpontja egyelőre nem ismert.

Pippa Middleton - aki nővérének tanúja volt Katalin és Vilmos világraszóló és világszerte kétmilliárd tévénéző által figyelemmel kísért öt évvel ezelőtti londoni menyegzőjén - azóta saját jogán is a globális celebsajtó egyik legfelkapottabb sztárja és mindennapos címlapszereplője lett, jóllehet a brit királyi családnak hivatalosan nem tagja, és semmilyen címet nem visel. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail