A Király utca és a Körút sarkán pokolgép robbant?

Halálos áldozata nincs annak a hivatalosan egyelőre ismeretlen eredetű robbanásnak, amely vagy a Király utca és a Körút sarkán lévő üzlethelyiségben, vagy ahhoz közel következett be, és amelyben két rendőr megsebesült.

12771164_b2a68ef905136f40b611158a75aab51a_wm.jpg

Fotó: László, az Index olvasója

A nagy erőkkel helyszínre vonuló rendőrség a környéket hermetikusan lezárta, több házat kiürített, s a lakók csak a reggeli órákban térhettek vissza otthonukba.

A hatóságok semmit nem közöltek a robbanásról, egyesek azonban szétszóródott szögeket véltek látni, amiből arra következtethetni, hogy számos korábbi pokolgépes merénylet jól bevált receptjét próbálta valaki elkészíteni. Később egy közleményben több emberen elkövetett emberölés miatti nyomozást emlegettek, nem érthető, miért, ha egyszer az eseménynek nem volt halottja.

12771166_d6efdad944098630fae1b043a8a1f4e5_wm.jpg

Fotó: László, az Index olvasója

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz a budapesti Teréz körúton szombaton késő este történt robbanás ügyében, és a lakosság segítségét kérik - olvasható a rendőrségi honlapra vasárnap reggel feltett közleményben.

A robbanásban, amely a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségben – más sajtóértesülések szerint az üzlet előtt - történt, két rendőr megsérült - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a rendőrség. A gyalogos járőrök első információink szerint nem intézkedtek, hanem véletlenül jártak épp arra, amikor a robbanás történt. A mentőszolgálat semmit nem közöl a sérültek – egy férfi és egy nő – állapotáról.

Egyes sajtóértesülések gázrobbanást emlegetnek, rögtön hozzátéve, hogy tűz nem tört ki a detonáció után, amely számos ablakot tört be a környéken.

A rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emelt a Király utcában is. A körúti villamosok helyett amúgy is pótlóbuszok közlekedtek volna felújítási munkálatok miatt, de vasárnap délelőtt a pótlóbuszok is terelőútvonalon járnak.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a cselekmény helyszínén vagy annak közelében tartózkodott, illetve aki a cselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikét.

A merénylet utáni rendőri felvonulásról számos külföldi turista készített felvételt és tette fel azt a Youtube-ra. A robbanás az idegenforgalom szempontjából a legrosszabb helyen, egy frekventált csomópontban történt, a hetedik kerületi bulinegyed bejáratánál, ahol éjfélkor sem kisebb a forgalom, mint nappal. A kereszteződésben és környékén két szupermarket, megszámlálhatatlan kocsma és szórakozóhely, patika, éjjel-nappali, valamint két szexklub található. Itt van a Zeneakadémia is. A közelben található a Royal szálló, amelynek vendégeit a rendőrség még vasárnap reggel sem engedte a lezárt kereszteződés felé, csak az ellenkező irányba mehettek. (MK/MTI/Index/Blikk/Origo)


vissza

facebooktwitteremail