Kirúgták a BBC-től, mert fehér ember és férfi

A művészt, aki tizennyolc éven át volt a The Now Show szereplője, főnökei keresték meg ezzel az indokkal. A 47 éves Holmes a Twitteren tette közzé a hírt Jeremy Clarksonra hivatkozva, mondván, hogy ő még csak egy producert sem vert pofán.

Jon-Holmes-Rock-Star-Baby-001.jpg

 

John Holmes a Mail on Sundaynek is beszélt a BBC döntéséről, aminek értelmében nem újították meg a szerződését, feltéve a kérdést: "Engem, mint fehér embert (jóllehet erről én nem tehetek) kirúghatnak-e a munkahelyemről azért, mert fehér ember vagyok? (...) Mondják azt, hogy hülye vagyok, de mi van akkor, ha a bőrszíntől vagy bármi egyébtől függetlenül én vagyok az állásra a legalkalmasabb jelölt?"

bbc.jpg

A művész hozzátette: "Nem hiszem, hogy a diszkrimináció bármely válfaja bármikor is pozitív lenne, akármilyen jó szándékot feltételez is magáról mindenki, mert mindig lesz, aki olyasvalami miatt vesízt, amin segíteni nem lehet. Én személy szerint a mindenki számára egyenlő lehetőségek híve vagyok, tekintet nélkül arra, hogy kiről-miről van szó. Úgyhogy talán elkezdhetnénk ezt megvitatni."

article-P-b1716935-c077-46c4-920f-20ae087f213d-2OYR8x2FaP50a802cebb41eea8eb-198_634x356.jpg

Holmes, aki két Bafta-, nyolc Sony-díj és két British Comedy-díj kitüntetettje, elmondta, hogy több kollégája érintkezésbe lépett vele az ügy kapcsán, köztük egy nő, akinek állást ajánlottak, ám később ezt azzal az indoklással vonták vissza, hogy "túlságosan fehér és középosztálybeli."

A BBC hivatalos célkitűzése értelmében az adófizetők pénzén eltartott hírközlő monstrumnál 2020-ra a dolgozók fele nő, 15 %-a pedig fekete, ázsiai, vagy valamilyen más kisebbségi etnikumhoz tartozó kell legyen.


vissza

facebooktwitteremail